Uncategorized

waarom je peuter niet luistert

Waarom je peuter niet luistert

We weten allemaal hoe vervelend het is als je peuter niet naar je luistert. De eerste keer is het niet zo moeilijk om geduldig te blijven, maar na de vijfde keer begint de interne thermometer vaak behoorlijk op te lopen. Maar waarom luistert je peuter niet? Waarom gaat hij door met dat gedrag dat je …

Waarom je peuter niet luistert Lees verder »

speelgoed 2 jaar

50x Tof speelgoed voor peuters

Ben jij op zoek naar speelgoed voor je peuter van 2 jaar of 3 jaar oud? Lees dan snel verder! Ik heb 50x tof speelgoed voor peuters op een rijtje gezet. Voor ieder budget.

begrenzen

5x Grenzen stellen zonder straffen

Grenzen stellen is belangrijk. Het zorgt voor duidelijkheid en daarmee ook voor een vorm van veiligheid. Je hebt echter geen straf nodig om je kind te begrenzen. Er zijn andere manieren. Fijnere manieren. Betere manieren. In dit artikel vind je 5 voorbeelden.

basisbehoeften

De 3 basisbehoeften van je kind

In de motivatiepsychologie wordt over de 3 psychologische basisbehoeften van mensen (en dus ook van kinderen) gesproken: relatie, competentie en autonomie. In deze blogpost vertel ik hoe je als ouder aan deze 3 basisbehoeften kunt voldoen.

peuter

10 Dingen die je beter niet tegen je kind kunt zeggen

Er zijn een aantal dingen die ouders regelmatig tegen hun kind zeggen, maar die je toch beter voor je kunt houden. Deze dingen kunnen nadelig zijn voor de relatie met je kind of voor zijn zelfvertrouwen. In deze blogpost vind je er 10.

driftbui

Zo ga je om met een driftbui van je peuter

De meeste peuters hebben wel eens een driftbui. Dit komt doordat zij nog niet het vermogen hebben om hun emoties te reguleren. In dit artikel vind je 6 tips om hier op een liefdevolle manier mee om te gaan.

Scroll naar top