De oorzaken van
lastig peutergedrag

Gratis hoofdstuk uit e-book De Peuterpuberteit

oorzaken van lastig peutergedrag

Pfff zo vermoeiend

Je wil de deur uit, maar je peuter vertikt het om zijn schoenen aan te trekken. Je geeft je peuter een boterham met pindakaas en hoort 3 tellen later een oorverdovend geschreeuw, omdat hij liever smeerkaas wilde. Je bent in de speeltuin en je peuter negeert ieder verzoek van jou om mee te komen naar huis. Je staat te koken en ineens hoor je harde knallen. Je peuter gooit met zijn houten blokken.

Herkenbaar? 

Grote kans dat je je dan ook afvraagt: “Waarom luister je niet?” of “Waarom gaat het allemaal zo moeizaam?”

De oorzaken van lastig peutergedrag

Dit lastige peutergedrag is heel goed te verklaren vanuit de (hersen)ontwikkeling die peuters doormaken. Het kennen van de oorzaken helpt je om goed met dit lastige gedrag om te kunnen gaan én om geduldiger te blijven in dergelijke situaties.

Ik heb een compleet e-book geschreven over de peuterpuberteit: van oorzaak tot aanpak. Een e-book met veel effectieve, liefdevolle opvoedtechnieken én concrete voorbeelden. Het hoofdstuk ‘De oorzaken van lastig peutergedrag’ geef ik gratis weg. Hele waardevolle informatie die ik iedere peuter-ouder gun!

Pedagoog

De eerste stap naar verbetering

Download gratis het hoofdstuk ‘Waarom eten peuters slecht?’ uit mijn e-book ‘Slechte eters’. Dit hoofdstuk bevat de 7 belangrijkste oorzaken van slecht eten bij peuters. Duidelijk, bondig en wetenschappelijk onderbouwd. Binnen een paar minuten in je mailbox!

oorzaken van lastig peutergedrag
Scroll naar boven