Vind je de peuterpuberteit een lastige fase?

Zijn 4 of meer van de bovenstaande punten op jou van toepassing? Dan heb ik wat voor je!

Peuterpuberteit

Pfff zo vermoeiend

Je wil de deur uit, maar je peuter vertikt het om zijn schoenen aan te trekken. Je geeft je peuter een boterham met pindakaas en hoort 3 tellen later een oorverdovend geschreeuw, omdat hij liever smeerkaas wilde. Je bent in de speeltuin en je peuter negeert ieder verzoek van jou om mee te komen naar huis. Je staat te koken en ineens hoor je harde knallen. Je peuter gooit met zijn houten blokken.

Herkenbaar? 

Misschien probeer je het vervelende gedrag van je peuter te negeren. Of roep je de hele dag: “Nee niet doen!” en “Ik tel tot 3.” Of misschien geef je je peuter een time-out op de gang of op een speciaal stoeltje. Het werkt allemaal niet. Dat heb jij inmiddels ook ervaren. Het zorgt alleen maar voor meer spanning en strijd. Je peuter gaat zich er alleen maar vervelender van gedragen.

Weet dat het anders kan. Ook bij jou! Het kan leuker, gezelliger en makkelijker. 

Inmiddels heb ik al heel veel gezinnen mogen helpen met mijn (wetenschappelijk onderbouwde) aanpak. Iedere keer weer staan ouders verteld van wat deze aanpak voor hun gezin betekent. Ze merken dat hun kinderen tevredener zijn. De strijd heeft plaatsgemaakt voor gezelligheid. De dagen met de kinderen zijn weer dagen om van te genieten. Ze voelen zich blij en zelfverzekerd over de opvoeding.

Deze aanpak heb ik voor je gebundeld in mijn e-book De Peuterpuberteit. Een aanpak die werkt. Nu én op de lange termijn.

Pedagoog

91% Van de ouders in Nederland vindt ouderschap een zware taak (Influencing For Health, 2021)

Greep uit de inhoud

E-book De Peuterpuberteit

Koop het e-book nu voor €17,95

Peuterpuberteit
Scroll naar boven