Eet jouw peuter slecht?

Zijn 4 of meer van de bovenstaande punten op jou van toepassing? Dan heb ik wat voor je!

peuter eet slecht avondeten

Zoooooo frustrerend

Uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend frustrerend het is als je peuter slecht eet. Bij ons was vooral de avondmaaltijd een strijd. Iedere dag weer. Hij at pannenkoeken, frietjes, komkommer, stukjes vleesvervanger (wij eten vegetarisch) en pizzakorst. Verder bijna niets. Niet bepaald het dieet wat je als ouder nastreeft voor je kind, toch?

GEK werd ik ervan. Aanmoedigen, een hap naar binnen proppen, belonen… Niets hielp. Het enige resultaat was strijd aan tafel. WAAROM at hij niks? Wat deed ik verkeerd? En hoe moest ik met dit eetgedrag omgaan?

Als pedagoog beschik ik over een heleboel tools om met lastig gedrag om te gaan, maar slecht eten is echt een vak apart.

Ik besloot in de wetenschappelijke onderzoeken over dit onderwerp te duiken. Hier was ik weken mee bezig. Met succes!

Ik ontdekte waarom veel peuters slecht eten en waarom voornamelijk groenten een probleem zijn. Ik ontdekte waarom de methoden die ik tot dat moment had ingezet averechts werkten. En ik ontdekte wat wel werkt.

Eindelijk had ik een plan. Een eenvoudig, duidelijk, wetenschappelijk onderbouwd plan. En dit plan wierp al heel snel zijn vruchten af. Binnen no-time verdween de strijd en werd het weer gezellig aan tafel. Mijn zorgen waren weg. En het beste is nog wel dat mijn peuter steeds meer ging proeven en eten. En dat allemaal zonder gemopper, omkopen met toetjes of stickerkaarten. 

Jij hoeft geen weken te besteden aan het lezen van tal van wetenschappelijke onderzoeken. Ik heb al deze inzichten op een begrijpelijke, duidelijke, bondige manier gebundeld. Ik heb een 100% liefdevolle en respectvolle aanpak ontwikkeld die WERKT. Een aanpak voor de lange termijn.

Pedagoog
5/5
"Wat voor mij de grootste eye-opener was en we meteen zijn gaan toepassingen was de opmerking over het verplicht aan tafel zitten. Ik vond het heel belangrijk dat onze dochter E. dit deed 'omdat ik dit ook geleerd had'. Terwijl het eigenlijk alleen maar een strijd werd. Nu ik dit meer kan loslaten, merk ik dat het eten gezelliger is geworden. Soms wil E. niet aan tafel komen zitten als we gaan eten. Maar meestal komt ze dan iets later er wel bij zitten. Hetzelfde geldt voor alles moet proeven. Als E. nu geen hapje wilt nemen kan ik dat makkelijker loslaten. En geregeld betekent dit dat ze gedurende de maaltijd tóch ervan gaat eten. Ik kan zeggen dat jouw e-book het eten gezelliger heeft gemaakt. We leggen onze kinderen en onszelf minder verplichtingen op. Hierdoor zijn de maaltijden minder beladen. We merken dat dit er juist voor zorgt dat er weer meer gegeten wordt. Daarnaast zijn we tijdens het eten de dag gaan doornemen en ik vind dit nog eens gezelliger ook!"

Hun schoenen kunnen ze niet vinden, maar het kleinste stukje groente in de spaghetti is geen probleem.

Greep uit de inhoud

5/5
"Het boek leest heel prettig. Normaal gesproken lees ik liever in een echt boek, maar dit leest zo makkelijk dat het eigenlijk wel fijn is om dit als e-book te hebben. Zo kan ik ook overal nog eens openen. Bijvoorbeeld als ik het er later met mijn man of met een vriendin over heb en dan de tips er nog eens bij kan pakken. De tips zijn goed toepasbaar. Hier een zoon van 3 jaar en een dochter van 1,5 jaar, dus dit boek kwam als geroepen voor ons! Beide zijn het geen makkelijke eters. We hebben wat tips toegepast van Femke en merken verschil."
5/5
“Het E-book van Femke is leuk om te lezen. Je leert meer over waarom peuters bepaalde eetgewoontes hebben en hoe je hier handig mee om kunt gaan. De manier die Femke omschrijft past erg bij onze opvoedstijl en veel van haar tips sluiten aan bij hoe wij het altijd al doen. Maar het is soms ook gewoon erg fijn om te lezen dat je goed bezig bent als ouder en het is denk ik belangrijk om meer begrip te krijgen voor je peuter en zijn of haar eetgedrag. De tips zorgen ervoor dat je een prettige sfeer kunt creëren en houden aan de eettafel, wat voor het hele gezin natuurlijk wel zo gezellig is!

E-book Slechte eters

Koop het e-book nu voor €15,95

peuter eet slecht avondeten
Scroll naar boven