Eet jouw peuter slecht?

Zijn 4 of meer van de bovenstaande punten op jou van toepassing? Dan heb ik wat voor je!

slechte eters

Zoooooo frustrerend

Uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend frustrerend het is als je peuter slecht eet. Bij ons was vooral de avondmaaltijd een strijd. Iedere dag weer. Hij at pannenkoeken, frietjes, komkommer, stukjes vleesvervanger (wij eten vegetarisch) en pizzakorst. Verder bijna niets. Niet bepaald het dieet wat je als ouder nastreeft voor je kind, toch?

GEK werd ik ervan. Aanmoedigen, een hap naar binnen proppen, belonen… Niets hielp. Het enige resultaat was strijd aan tafel. WAAROM at hij niks? Wat deed ik verkeerd? En hoe moest ik met dit eetgedrag omgaan?

Als pedagoog beschik ik over een heleboel tools om met lastig gedrag om te gaan, maar slecht eten is echt een vak apart.

Ik besloot in de wetenschappelijke onderzoeken over dit onderwerp te duiken. Hier was ik weken mee bezig. Met succes!

Ik ontdekte waarom veel peuters slecht eten en waarom voornamelijk groenten een probleem zijn. Ik ontdekte waarom de methoden die ik tot dat moment had ingezet averechts werkten. En ik ontdekte wat wel werkt.

Eindelijk had ik een plan. Een eenvoudig, duidelijk, wetenschappelijk onderbouwd plan. En dit plan wierp al heel snel zijn vruchten af. Binnen no-time verdween de strijd en werd het weer gezellig aan tafel. Mijn zorgen waren weg. En het beste is nog wel dat mijn peuter steeds meer ging proeven en eten. En dat allemaal zonder gemopper, omkopen met toetjes of stickerkaarten. 

Jij hoeft geen weken te besteden aan het lezen van tal van wetenschappelijke onderzoeken. Ik heb al deze inzichten op een begrijpelijke, duidelijke, bondige manier gebundeld. Ik heb een 100% liefdevolle en respectvolle aanpak ontwikkeld die WERKT. Een aanpak voor de lange termijn.

Hun schoenen kunnen ze niet vinden, maar het kleinste stukje groente in de spaghetti is geen probleem.

Greep uit de inhoud

E-book Slechte eters

Koop het e-book nu voor €17,95

slechte eters
Scroll naar top