Waarom eten
peuters slecht?

Gratis hoofdstuk uit e-book Slechte eters​

waarom eten peuters slecht

Zoooooo frustrerend

Uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend frustrerend het is als je peuter slecht eet. Bij ons was vooral de avondmaaltijd een strijd. Iedere dag weer. Hij at pannenkoeken, frietjes, komkommer, stukjes vleesvervanger (wij eten vegetarisch) en pizzakorst. Verder bijna niets. Niet bepaald het dieet wat je als ouder nastreeft voor je kind, toch?

GEK werd ik ervan. Aanmoedigen, een hap naar binnen proppen, belonen… Niets hielp. Het enige resultaat was strijd aan tafel. WAAROM at hij niks? Wat deed ik verkeerd? En hoe moest ik met dit eetgedrag omgaan?

Als pedagoog beschik ik over een heleboel tools om met lastig gedrag om te gaan, maar slecht eten is echt een vak apart.

Ik besloot in de wetenschappelijke onderzoeken over dit onderwerp te duiken. Hier was ik weken of misschien wel maanden mee bezig. Met succes!

Waarom eten peuters slecht?

Ik ontdekte waarom veel peuters slecht eten en waarom voornamelijk groenten een probleem zijn. Ik ontdekte waarom de methoden die ik tot dat moment had ingezet averechts werkten. En ik ontdekte wat wél werkt.

Al deze inzichten heb ik op een begrijpelijke, duidelijke, bondige manier gebundeld in mijn e-book Slechte eters. Het hoofdstuk ‘Waarom eten peuters slecht?’ geef ik gratis weg. Hele waardevolle informatie die ik iedere peuter-ouder gun!

Pedagoog

De eerste stap naar verbetering

Download gratis het hoofdstuk ‘Waarom eten peuters slecht?’ uit mijn e-book ‘Slechte eters’. Dit hoofdstuk bevat de 7 belangrijkste oorzaken van slecht eten bij peuters. Duidelijk, bondig en wetenschappelijk onderbouwd. Binnen een paar minuten in je mailbox!

waarom eten peuters slecht
Scroll naar boven