Online mamacafé

Online samenkomen met andere moeders van jonge kinderen

Iedere maandagavond

Gezelligheid en goede gesprekken

Iedere week een thema

Jouw online 'stam'

Het opvoeden van (jonge) kinderen is intens. Ontzettend mooi en tegelijkertijd soms ook zwaar, lastig en/of eenzaam. Hoe fijn is het om een groep moeders te hebben bij wie je je verhaal kwijt kunt? Die je vragen kunt stellen of juist kan helpen met jouw kennis en ervaring? Waar je mee kunt lachen, maar waar je ook een traan mag laten? Waar je 100% eerlijk kan en mag zijn?

Online mamacafé

Dit vind je allemaal in het online mamacafé van Online opvoeden. Iedere maandagavond komen we een uur samen via ZOOM. Een vaste groep van maximaal 10 moeders. 9 Deelnemers en ik.

Iedere week staat er een thema centraal. Denk aan zelfzorg, grenzen stellen, je geduld bewaren en omgaan met boosheid en driftbuien. Daar pinnen we ons niet op vast. Je mag gewoon delen wat er in je omgaat. Maar gespreksstof zal er op deze manier altijd zijn!

Pedagoog

It takes a village to raise a child

Praktische informatie

Data 2023

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om aan te sluiten bij het online mamacafé. Later dit jaar start er weer een nieuwe groep. De startdatum is nog niet bekend. Stuur gerust een mailtje naar info@onlineopvoeden.nl als je op de hoogte wilt blijven.

5/5
Het is dinsdagavond. Vandaag 'ga' ik voor het eerst naar het Online Mamacafé. Stiekem vind ik het wel een beetje spannend. Want ik ga 5 nieuwe vrouwen leren kennen en het met hen hebben over onze kindjes. In mijn geval zijn dat een nieuwsgierige dreumes en ondernemende peuter. Femke heet ons hartelijk welkom en vertelt wat het thema van de avond is. Elke bijeenkomst heeft een thema waarbinnen we vertellen. Dit zorgt voor verdieping en sturing van het gesprek. Toch is er genoeg vrijheid om je eigen verhaal te vertellen. Ook geeft Femke achtergrondinformatie en onderbouwde inzichten over het thema. Bijvoorbeeld over driftbuien aangevoerd door het reptielenbrein. Hierdoor ervaar ik een fijne balans tussen "spuien over het moederschap" en handvatten toegereikt krijgen om met uitdagend gedrag om te gaan. De eerste avond vond ik een beetje onwennig. Je moet de anderen even leren kennen. Het nadeel van een gesprek via Zoom is dat het niet gemakkelijk is om een 1-op-1 gesprek te hebben in de groep. Het voordeel is echter wel dat je je verhaal kunt doen zonder onderbroken te worden en dat de anderen echt naar je luisteren. En mijn ervaring is dat het na de eerste avond vertrouwd voelt. Ik kijk uit naar de dinsdagavond, vind het leuk de andere vrouwen weer te zien en voel een bijzondere verbinding. Het uurtje Online Mamacafé vliegt elke keer voorbij. Hoewel ik er soms tegenop zie omdat ik moe ben en op de bank wil ploffen, krijg ik er juist energie van. Ik vind het erg leuk om te merken dat je zoveel raakvlakken hebt en meeleeft met vrouwen die je nog niet in levende lijve ontmoet hebt. Daarnaast zijn de thema's een fijne manier om kennis op te doen die je, als je wilt, kunt meenemen in je opvoeding. Ik kan het Online Mamacafé zeker aanraden!

Klinkt dat goed?

Veelgestelde vragen

Super tof dat je je aan wil melden! Na aanmelding ontvang je een bevestiging via de mail. Voor de eerste bijeenkomst ontvang je een mail met de ZOOM link én het thema van de bijeenkomst.

Het is natuurlijk helemaal niet erg als je een keertje niet kan. Je behoudt gewoon jouw plekje. Ik vind het belangrijk om met een vaste groep vrouwen aan de slag te gaan zodat we elkaar écht leren kennen. Dat zorgt er wel voor dat je geen geld terug krijgt als je een bijeenkomst mist.

Ik verwacht het niet, maar het kan natuurlijk een keer gebeuren dat ik zelf niet aanwezig kan zijn. Bijvoorbeeld door ziekte. In dat geval gaat de bijeenkomst NIET door. Je krijgt de kosten voor die bijeenkomst à €7,50 terug óf we verrekenen die €7,50 met de volgende periode. Wat jij fijn vindt!

Bijna iedereen vindt dit spannend. Laat dat je niet tegenhouden. Iedere bijeenkomst leren we elkaar beter kennen. Je zult merken dat die spanning snel zal verdwijnen en dat het een uurtje wordt waar je iedere week weer naar uitkijkt.

Het enige dat je nodig hebt is een computer, smartphone of tablet met camera en microfoon én een internetverbinding. De (gratis) ZOOM app is ook handig, maar niet noodzakelijk. 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden op deze pagina? Schroom dan niet om een mailtje te sturen naar info@onlineopvoeden.nl. Ik help je graag!

Doe je mee?

Scroll naar boven