• Femke van Kilsdonk

11 Toffe gratis uitjes

Op de website van de ANWB vind je veel leuke uitjes voor gezinnen. Mijn favoriete lijstje is het lijstje met 11 gratis uitjes. Voor een toffe dag hoef je namelijk helemaal niet diep in de buidel te tasten.

 1. Futureland In dit informatiecentrum op de Maasvlakte vind je allerlei informatie over de havens van Rotterdam. Ook is er genoeg te doen. Zo kun je een rondvaart maken, een rondrit maken en containers op een schip laden.

 2. De Paardenkamp De Paardenkamp bevindt zich in Soest en is de ideale plek voor paardenliefhebbers. Er lopen zo'n 120 paarden rond. Je kunt de paarden bekijken, maar ook een kijkje nemen in de expositieruimte, moestuin en het winkeltje met streekproducten. En vergeet ook de interactieve tentoonstelling over de boerengeschiedenis niet!

 3. Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve Hier leer je alles over kaas en klompen. Je ziet hoe de kaas wordt gemaakt, hoe de klompen worden gesneden, je kunt kaas, vruchtenwijn en koekjes proeven en natuurlijk is er ook een winkeltje.

 4. Speeltuin Roeffen Mart Deze (buiten)speeltuin heeft meer dan 40 speeltoestellen en grenst aan een bosgebied. De toegang, parkeerplaatsen en toiletten zijn gratis dankzij een grote groep vrijwilligers.

 5. Theepottenmuseum Dit museum bevindt zich in Limburg. In 1 pand vind je hier ruim 1650 theepotten in alle soorten en maten. Je kijkt je ogen uit!

 6. Het Klimduin en de Schoorlse Duinen Je kunt van alles doen in Schoorl. Er is een 51 meter hoge zandberg en je kunt er fietsen, wandelen, spelen, sleeën in de winter en een terrasje pakken.

 7. Houtzaagmolen de Ster Deze prachtige molen bevindt zich in Utrecht. Op zaterdag kun je de molen komen bekijken en kun je een gratis rondleiding krijgen. Aanrader! Ik woonde er toevallig heel dichtbij en liep hier regelmatig even langs.

 8. De Beeldentuin In de Beeldentuin in Garderen vind je (uiteraard) heeeel veel beelden. Binnen in het showroomdorp vind je de leukste woondecoraties. Voor wat te eten of te drinken kun je terecht in de lunchroom. De Beeldentuin is goed te combineren met het zandsculpturenfestival (van april tot november).

 9. Belevenissenbos In het belevenissenbos in Lelystad kun je klauterend, struinend en poedelend je eigen weg gaan. Het is het grootste speelbos van Nederland. Het belevenissenbos is vooral leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

 10. Monumentendorp Orvelte Hier ga je terug in de tijd. Je kunt de glasblazerij bezoeken, een ritje met de paardentram maken of wat eten of drinken bij 1 van de horecagelegenheden.

 11. Amsterdamse bos- en bloesems In dit park staan 400 kersenbomen. In het voorjaar kijk je hier echt je ogen uit.

Wat is jouw favoriete gratis uitje?

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black YouTube Icon