• Femke van Kilsdonk

4 Voordelen van driftbuien

Driftbuien zijn op het moment zelf heel vervelend voor zowel jou als je kind. Maar wist je dat driftbuien ook behoorlijk wat voordelen hebben? Lees ze vooral even door en probeer daaraan te denken als je kind zich weer eens schreeuwend op de grond laat vallen.

  1. Je kind voelt zich veilig bij jou De meeste kinderen krijgen alleen driftbuien bij mensen bij wie ze zich volledig veilig voelen. Bij jou vertoont je kind geen sociaal gewenst gedrag, maar voelt je kind zich veilig en vertrouwd genoeg om zijn emoties en gevoelens te uiten.

  2. Je kind kan zijn stress kwijt Tranen bevatten het stresshormoon cortisol. Door te huilen, verlaat de cortisol je lichaam en blijft er dus minder van dit stresshormoon achter in je lichaam. Daarnaast is huilen natuurlijk dé manier om de emoties niet op te kroppen, maar om ze er gewoon even lekker uit te gooien. Na de driftbui, zal je kind veel meer ontspannen zijn.

  3. Je kind krijgt grenzen aangeboden De kans is groot dat je kind een driftbui krijgt, omdat hij iets niet mag wat hij wél graag wilt. Waarschijnlijk heb jij dus 'nee' gezegd en dat is prima. Kinderen hebben grenzen en duidelijkheid nodig. En dat heb jij nu dus geboden. Goed gedaan!

  4. Een driftbui kan jullie band versterken Als je laat zien dat je er ook voor je kind bent als hij boos of verdrietig is dan versterkt dit jullie band. Je laat je kind hiermee zien dat je onvoorwaardelijk van hem houdt. De manier waarop je op de driftbui reageert is hiervoor wel belangrijk. Geduldig en liefdevol en niet boos en gefrustreerd.

Heeft jouw kind wel eens een driftbui?

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon