• Femke van Kilsdonk

7x Fijne kinderliedjes op Spotify

Vind je het ook zo leuk om samen met je kind naar kinderliedjes te luisteren? Maar vind je al die liedjes, ingezongen door kinderkoortjes, niet om aan te horen? Word je knettergek van animatie liedjes als de 'Hokey Pokey'? En zoek je iets anders dan K3 en Kinderen voor Kinderen? Lees dan snel verder! In deze blogpost vind je 7 fijne artiesten/albums op Spotify.

1. Ageeth de Haan

Ageeth de Haan is mijn favoriete artiest op Spotify op het gebied van kinderliedjes.

De liedjes zijn rustig en lief. Perfect voor op de achtergrond als je kind lekker aan het spelen is. Mijn favoriete album van Ageeth is 'Even lekker niks'. Super relaxed!

2. Drie kleine kleutertjes en een dappere dodo - Do

Do heeft, met haar engelachtige stem, bekende en minder bekende Nederlandse kinderliedjes prachtig gearrangeerd en ingezongen. Je kunt dus lekker meezingen, maar het is echt heel veel fijner voor je oren dan dezelfde liedjes, ingezongen door kinderkoortjes.

3. Dirk Scheele

Dirk Scheele is een Nederlandse zanger, liedjesschrijver, gitarist en acteur die muziek maakt voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zijn liedjes gaan over alledaagse activiteiten. Hoewel de liedjes nog best hysterisch kunnen zijn, valt naar zijn stem goed te luisteren. Leuke muziek om even lekker gek op te doen en te dansen met je kind.

4. Roltrap naar de maan - Klein Orkest

Dit is een album uit 1985! Super oud dus. Desondanks nog steeds erg prettig om naar te luisteren en de liedjes hebben een mooie boodschap!

5. Wind Tegen, Wind Mee - Harrie Jekkers

15 Toffe liedjes met titels als 'Afrikaanse Heimweetaart' en 'De Krokodillentranenblues'. Ook dit zijn perfecte liedjes voor op de achtergrond als jullie lekker aan het spelen of knutselen zijn.

6. De leukste liedjes van Annie M.G. Schmidt - VOF De Kunst

Deze liedjes kennen jullie vast, maar dat maakt ze niet minder leuk. Lekker luisteren naar 'Dikkertje Dap', 'Beertje Pippeloentje' en 'De Koningin van Lombardije'.

7. De Liedjesatlas - Thijs Borsten

De liedjesatlas is een verrassende bundel met 24 kinderliedjes van Afrika tot Azië. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes uit verschillende liedjes zoals Rusland, Nigeria en China, Thijs Borsten arrangeerde ze opnieuw en Peer de Graad en Leine zongen ze in.

Welke kinderliedjes/albums luisteren jullie graag?

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon