• Femke van Kilsdonk

DIY: busy board voor je dreumes, peuter of kleuter

Ger en ik hebben een busy board (of activity board) voor Mees gemaakt en dat kan ik iedereen aanraden. Mees vindt het fantastisch en het was ook erg leuk om te maken. Een busy board is eigenlijk niets meer dan een plank met heel veel random dingen erop geschroefd of geplakt waar je kind mee kan spelen. Denk aan knoppen, sloten, spiegels, magneten, ritsen, luikjes, schakelaars, rekenmachines, buizen, veters, bellen, toeters etc. In deze blogpost zie je hoe wij ons busy board hebben ingericht.

Ons busy board

1. Fietsbel 2. PVC buizen met deuvels (Mees z'n favoriet!) 3. Deurketting 4. Afvoerstop 5. Rekenmachine 6. Lichtschakelaar 7. Stormhaakjes 8. Wieltje 9. Plaatgrendel 10. Luikje met hangslot 11. Metalen onderzetters met magneten


Tips

Wil je ook een busy board maken? Loop dan eerst eens naar je schuur of zolder en kijk wat je daar allemaal al hebt liggen. Vast genoeg leuke dingen! Als je dan nog niet genoeg spulletjes hebt verzameld, kun je naar de bouwmarkt, de Action, de Hema of een soortgelijke winkel om nog wat extra's te kopen. Je kunt het busy board uitstekend aanpassen op de leeftijd van je kind. Rond de eerste verjaardag is een lichtschakelaar bijvoorbeeld erg leuk, maar rond de derde verjaardag kun je kiezen voor voorwerpen die meer vragen van de fijne motoriek. Zo kan een peuter prima een veter door kleine ringetjes rijgen of een ketting maken van karabijnhaken met schroefsluiting. Wees creatief, denk niet te moeilijk en ga gewoon aan de slag! Veel plezier!

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon