• Femke van Kilsdonk

DIY: learning tower

Toen Mees een dreumes was, hadden we ontzettend veel spullen, maar er waren er maar een paar die dagelijks intensief werden gebruikt. 1 Daarvan was de learning tower. In deze blogpost lees je waarvoor een learning tower wordt gebruikt en hoe wij deze hebben gemaakt.

Gebruik

De learning tower werd vanaf de dag dat we deze in huis hebben staan, dagelijks meerdere keren gebruikt. Mees gebruikte de learning tower om bij het aanrecht en ons 'barretje' te kunnen. Zo kon hij zien wat we aan het maken waren in de keuken, af en toe een beetje helpen en 'koffie' met ons drinken aan de bar. De learning tower zou ook uitstekend gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld handen te wassen onder de kraan.

Mees schoof de learning tower gewoon naar de plek waar hij wilde kijken en dan klom hij erop. Hij kon op deze manier (helaas) ook bij hoge kastjes, maar wij hadden als 'regel' dat de learning tower in de keuken moest blijven en daar hield hij zich gelukkig redelijk goed aan.Waarom een learning tower?

Je kunt natuurlijk ook gewoon een krukje neerzetten, maar een learning tower is een stukje veiliger. Ze vallen er minder snel vanaf door alle latjes die om het krukje heen zitten.

Vanaf welke leeftijd?

Mees was 15 maanden toen wij de learning tower maakten. Binnen een week kon hij hier veilig alleen op en af klimmen. Ik zou zeggen dat een learning tower ideaal is voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar.

Hoe maak je een learning tower?

Je kunt kant-en-klare learning towers kopen, maar zelf maken is echt een stuk goedkoper en helemaal niet moeilijk.

Als basis is het Bekvam krukje van Ikea heel handig. Veel mensen maken een learning tower door het Bekvam krukje van Ikea met het Oddvar krukje van Ikea te combineren (die laatste moet je dan wel op een andere manier in elkaar zetten dan normaal). Wij kozen hier niet voor, omdat de twee krukjes niet goed op elkaar passen en ik dit niet mooi vind. En hoewel het Oddvar krukje maar €9,99 kost, kan het nóg goedkoper.

Wij kochten bij de Gamma 2 balken 22x50 ruw vuren hout van 2.40 meter. Deze kosten maar €1,83 per stuk. Vervolgens zaag je hier 14 latjes van. De lengte van de latjes is onder andere afhankelijk van hoe hoog je de learning tower wil hebben. Die van ons is 86 centimeter hoog, zodat hij precies onder het aanrechtblad past. Onze latjes hebben ongeveer de volgende afmetingen:

  • 6x24 centimeter

  • 4x40,5 centimeter

  • 4x 35,5 centimeter

Vervolgens schroef je alle latjes vast en ga je schuren, schuren, schuren en tenslotte eventueel verven.Heb jij thuis een learning tower? Zo niet, zo je een learning tower willen voor je kind?

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon