• Femke van Kilsdonk

Door dit simpele trucje onderbreekt je kind je niet meer

"Mama, Mamaaaaa, MAMAAAAAA, MA-MAAA!" Roept jouw kind dat ook wel eens terwijl je een belangrijk telefoongesprek probeert je voeren of druk in gesprek bent met een vriendin? De Australische blogger Kate deelt op haar blog, An Everyday Story, een simpele, maar efficiënte oplossing voor dit probleempje.

Wachten

Voor kinderen is wachten helemaal niet leuk. En ook nog eens ontzettend moeilijk. Ze hebben nog maar weinig impulsbeheersing doordat de prefrontale cortex nog niet volledig is ontwikkeld. Daarnaast zijn jonge kinderen nog egocentrisch: ze kunnen zich nog niet verplaatsen in een ander. Tóch zullen ze soms moeten wachten. Gelukkig kun je dit best een beetje oefenen met je kind. Het onderstaande trucje helpt hierbij.

Stappenplan

  1. Laat je kind zijn hand op je pols/arm leggen en wachten.

  2. Plaats je hand op de zijne/hare om je kind te laten weten dat je het hebt begrepen.

  3. Maak je gesprek af.

  4. Luister naar je kind en geef hem of haar alle aandacht. 

Tips and tricks

Essentieel is dat je jouw hand ook op de arm van je kind legt, zodat je kind weet dat je hem of haar hebt begrepen. Als je dit trucje toe wil passen, moet je het van tevoren natuurlijk even goed uitleggen en je kind wat tijd geven om eraan te wennen.

Een andere leuke manier om samen te oefenen met wachten is het spelen van spelletjes waarbij je om de beurt iets mag doen.

De ervaring van Kate

Bij blogger Kate heeft het wat oefening gevraagd, maar werkte het uiteindelijk fantastisch. Geen geschreeuw en gejengel meer tijdens telefoongesprekken!

Wat doe jij als je kind je onderbreekt? En ga jij dit trucje uitproberen?

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon