• Femke van Kilsdonk

Geen strijd meer om taakjes met de checkpad

Word je er gek van dat je 's ochtends 10 keer moet zeggen dat je kind niet moet vergeten om zijn tanden te poetsen? Of dat hij zijn gymspullen niet moet vergeten? Gezinnig heeft hier een oplossing voor bedacht: de Checkpad. De Checkpad zou het uitvoeren van dagelijkse handelingen versoepelen en de zelfstandigheid bevorderen.

Wat is de Checkpad?

De Checkpad is een dagplanner voor taakjes in de ochtend en in de middag/avond. De Checkpad laat zien wat je van je kind verwacht.

Het is een soort plastic bordje waarop je maximaal 8 taakjes kwijt kunt. Bij een Checkpad krijg je 54 magneetjes waarop heldere illustraties staan van de meest voorkomende taken en activiteiten uit het ochtend- en avondritueel. Van deze magneetjes kun je er dus maximaal 8 op de Checkpad plaatsen. Iedere keer dat je kind een taakje heeft gedaan, kan hij het wieltje naast het taakje een halve slag draaien (van gekleurd naar wit).

Na de ochtend kun je de hele checkpad omdraaien en dan is hij klaar voor de middag/avond.

Waarom een Checkpad?

Dankzij de Checkpad verlopen voor veel ouders de ochtenden en avonden een stuk soepeler. Je hoeft niet meer te benoemen wat je kind allemaal nog moet doen waarmee je strijd kunt voorkomen en de zelfstandigheid kunt bevorderen.

Voor wie?

De Checkpad is bedoeld voor 1 kind vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar. Voor jongere kinderen is het nog te moeilijk en voor oudere kinderen is het meestal niet meer 'stoer' genoeg.

Bij een peuter of kleuter is het verstandig om minder dan 8 taakjes op de Checkpad te plaatsen. Bijvoorbeeld alleen aankleden, tanden poetsen en ontbijten.

Kopen

De Checkpad is verkrijgbaar in 2 kleuren: rood en blauw. De Checkpad kost €24,99. De rode koop je hier en de blauwe hier.

Zelf maken

Je kunt natuurlijk ook zelf een soort Checkpad maken. Je kunt pictogrammen afdrukken op een A4'tje en je kind laten doorstrepen wat hij al heeft gedaan. Je kunt ook creatief zijn met pictogrammen en magneten. Of misschien kun jij wel heel goed tekenen. Leef je uit!

Werken jullie thuis met een dagplanner/pictogrammen?

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon