• Femke van Kilsdonk

Hier moet je op letten bij het kopen van een kinderrugzak

Het is zover: je kleine spruit gaat voor het eerst overblijven op school en moet zijn broodtrommeltje, bakje fruit en flesje drinken mee voor tussen de middag. Tijd dus om een handige kinderrugzak aan te schaffen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een kinderrugzak? Hoe bepaal je de goede maat en wat moet er eigenlijk allemaal inpassen? Wij helpen je alvast op weg!

Wat moet er allemaal mee?

Voordat je een kinderrugzak koopt is het natuurlijk handig om te bepalen wat er allemaal in moet passen. Wordt de rugzak alleen gebruikt voor naar school of de dagopvang? Of zal hij ook gebruikt worden voor weekendjes weg of tripjes naar opa en oma? Bedenk van tevoren waar de rugzak precies voor gebruikt gaat worden en leg de spullen die erin moeten passen alvast klaar. Zo krijg je een beter beeld van het gewenste volume van de kinderrugzak.

Moet er een A4-map in de rugzak passen?

Moet er ook een A4-map in de rugzak passen? Ga dan op zoek naar een rugzak van minimaal 33 bij 23 centimeter. Eastpak rugzakken zijn waarschijnlijk de meest geziene rugzakken in de schoolgangen. Niet zo gek want eastpak rugzakken zijn verrassend ruim, en verkrijgbaar in heel veel verschillende maten, kleuren en prints. Bij bagageonline vind je een groot aanbod Eastpak rugzakken. Eastpak rugzakken zijn zowel trendy als tijdloos, en door het gebruik van robuuste materialen gaan ze ook nog eens erg lang mee!

Is het wel goed voor mijn kind om een rugzak te dragen?

Een rugzak is erg handig om spullen te vervoeren, ook voor kinderen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de rugzak niet te zwaar beladen is. Daarnaast kan ook het draagcomfort erg verschillen per rugzak. In de regel zijn brede, gewatteerde schouderbanden comfortabeler dan smalle banden. Ook een verstevigd rugpand zorgt voor extra comfort: dit verhindert namelijk dat scherpe randen van bijvoorbeeld broodtrommeltjes in de rug prikken. Voor de kleintjes zijn rugzakken met een extra gesp op de borst extra prettig. De extra gesp zorgt ervoor dat de schouderbanden niet afzakken en dat de rugzak minder snel verloren wordt. Zorg voor een comfortabele rugzak en je zult zien dat zelfs de kleinsten het hartstikke leuk vinden om hun eigen spulletjes te dragen!

*Dit artikel is gesponsord.

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon