• Femke van Kilsdonk

Speelgoedtip: Modu

Bijgewerkt: jan 27

Ken jij Modu al? Modu is speelgoed waar je met blokken en staven heel veel verschillende bouwwerken van kunt maken. Van een glijbaan, tot een raceauto tot een giraf: alles is mogelijk!


Wat is het?

Modu is ontzettend tof duurzaam speelgoed dat zorgt voor actief spel. Het bestaat uit blokken gemaakt van EVA-foam en (100% recyclebare) kunststof staven en wielen. Door middel van de staven kun je de blokken met elkaar verbinden en zo fantastische bouwwerken creëeren. Het nodigt kinderen uit tot rollen, racen, klimmen en springen. Bewegen dus!

Modu is leuk voor kinderen vanaf 6 maanden tot zeker 6 jaar. Dit komt doordat je er zo ontzettend veel mee kan.


Wat kun je er mee?

Je kunt er zeker tientallen creaties mee maken. Wij ontdekken nog steeds iedere week nieuwe vormen/dieren/auto's. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.


Auto:


Wipwap:


Parcours:


Raceauto:


Step/loopwagen:


Betonmolen:


Glijbaan:


Brug:


Balansbord:


Check voor meer inspiratie zeker even de Instagram pagina van Modu!


Wat kost het en waar is het te koop?

Je kunt alle onderdelen los kopen, maar ik raad aan om te beginnen met een 'kit'. De kleinste kit is de curiosity kit. Die set bestaat uit 3 blokken, 6 staven en 4 wieltjes, kost €118,- en vind je hier.

De middelste kit is de explorer kit. Die set bestaat uit 5 blokken, 10 staven en 4 wieltjes, kost €159,- en vind je hier.

De grootste kit is de dreamer kit. Die set bestaat uit 7 blokken, 18 staven, 8 wieltjes, kost €238,- en vind je hier.

Je hebt bij alle kits de keuze uit rode, blauwe of gele kunststof onderdelen.


Wij hebben de dreamer kit. De grootste kit dus. Modu stond al een hele poos op ons lijstje en op een saaie regenachtige dag hebben we in een impulsieve bui deze set gekocht. Een hele hoop geld, maar we zijn er nog steeds iedere dag ontzettend blij mee. Mees kan hierdoor ook binnen veel beter zijn energie kwijt. Aan het eind van de dag halen we de blokken weer uit elkaar en schuiven we ze onder de bank.Kende jij Modu al? Wat vind jij ervan?


Vond je dit een toffe blog? Doneer een kopje koffie.

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon