• Femke van Kilsdonk

Tips voor het kopen van kinderkleding

Ieder seizoen kopen veel moeders met veel plezier de mooiste kinderkleding. Vaak vinden we dit zelfs leuker dan om kleding voor onszelf te kopen. Ondanks dat je jezelf ook best eens mag verwennen, is het niet zo gek dat je nog liever wilt dat jouw kind er goed uitziet. Maar waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van kinderkleding? Met onderstaande tips kun jij de mooiste outfits voor jouw kind shoppen!

Het begint bij de juiste maat

Te kleine kleding zal niet of nauwelijks worden gedragen. En hoeveel je in de gemiddelde damesmodezaak tegenwoordig veel oversized truien en shirts ziet, is dit voor kinderen vaak toch minder comfortabel. Spelen in een te grote broek vraagt om een valpartij. Om de juiste maat te weten, kun je altijd terecht in een winkel met kinderkleding. Daar kan de kledingmaat goed worden opgemeten. Aangezien kinderen in korte tijd flink kunnen groeien is het aan te raden om de maat regelmatig te laten opmeten. Door het aanschaffen van kleding in de juiste maat bespaar je kosten en voorkom je ongebruikte kleding.

Praktische tips om rekening mee te houden

Kinderkleding wordt nou eenmaal vaker vies dan onze eigen kleding. Niet zo gek, aangezien kinderen het liefste urenlang spelen en zich niet druk maken om een vlekje meer of minder. Doordat de kleding sneller vies wordt, zul je het ook vaker moeten wassen. Let daarom goed op de materialen van de kinderkleding. Het is belangrijk dat het vaak en gemakkelijk gewassen kan worden. Dan hoef jij niet te balen van wat vlekken en voelt je kind zich minder schuldig wanneer hij of zij vies is geworden na het buitenspelen.

Ga voor kwaliteit zoals het merk Quapi

Comfortabele kleding van goede materialen en zachte stoffen zullen met plezier worden gedragen. Kies bijvoorbeeld voor een merk zoals Quapi kinderkleding voor toffe jongens en meisjeskleding. Een quapi shirt of quapi jurkjes hebben vrolijke kleuren en prints en zijn eenvoudig te combineren. Van hippe rokjes met bijpassende leggings, tot stoere jeans of een quapi spijkerjasje. Genoeg moois te vinden wat jouw kind met veel plezier zal dragen!

Wat is jouw favoriete merk voor kinderkleding?

*Dit artikel is gesponsord.

Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon