• Femke van Kilsdonk

Welk dekbed is het beste voor je kinderen?

Je kinderen hebben allemaal een heerlijk slaapkamertje. Een mooi speelhoekje, een bureautje om aan te tekenen en te leren. Hip en vrolijk behang op de muren en een stoer bedje. Je wil dat jouw kinderen lekker kunnen slapen en gezond blijven. Want inmiddels weet je wel dat een goede nachtrust heel belangrijk is voor de algehele gezondheid van je kinderen. Je weet ook dat er bepaalde regeltjes in acht moeten worden genomen om je kinderen lekker te laten slapen. Regelmatig is heel belangrijk. Te weinig slaap betekent slechtere leerprestaties. Ook groeien kinderen minder snel als ze niet genoeg slaap krijgen en hebben ze in het algemeen minder weerstand. Maar denk ook eens dichterbij. Is het kinder dekbed waar je kindje nu onder slaapt wel oké?

Natuurlijk

Ga eens even goed na wat voor een vulling er nu in het dekbed zit dat op het bed van je kind ligt. Een wollen vulling absorbeert vocht en ademt. Bovendien zijn wollen kinder dekbedden voor alle seizoenen geschikt. Een ecologisch wollen dekbed voor kinderen bestaat uit ademende biologische wol en kun je bijna het hele jaar door gebruiken. Tijdens een strenge winter kun je er een extra dekentje overheen leggen of in een extreem hete zomer simpel vervangen door een lakentje.

Een lichter kinder dekbed

Een andere goede optie is een dekbed met de vulling van de bast van de Eucalyptusboom. Dit dekbed is lichter dan wol en toch heel aangenaam en warm omdat het zich als vanzelf aanpast aan kou en warmte. Altijd de perfecte temperatuur voor je kind! Dat is nou eigenlijk precies wat je zoekt. Wol houdt bacteriën op afstand, maar deze vulling zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën en schimmels zich niet in het dekbed nestelen. Dit heerlijke lichte kinderdekbed ventileert en ademt en neemt snel de lichaamstemperatuur aan. Perfect natuurlijk! Ga dus niet zomaar even een kinderdekbedje kopen zonder je ervan te overtuigen van wat voor materiaal de vulling is en van wat voor stof de tijk is gemaakt. Het kan voorkomen dat je kind vaak zweet ’s nachts en dan wakker wordt omdat hij helemaal nat van het zweet is. Vaak is het synthetische dekbed met een synthetische tijk dan de boosdoener. Synthetische dekbedden ventileren niet, kies daarom liever voor een wollen kinderdekbedje. Lees ’s avonds een lief verhaaltje voor en geef je kinderen een lekker knuffel. Dan slapen ze lekker! *Dit artikel is gesponsord.




Alle speel- en opvoedtips in je mailbox ontvangen?

© Copyright 2020 Online opvoeden / info@onlineopvoeden.nl /  kvk nummer: 68597355

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon