10 Duurzame kraamcadeautjes

11 Oct 2019

Ga je binnenkort op kraamvisite? Super leuk! Kies dan ook eens voor een duurzaam kraamcadeautje. Zo draag je een klein beetje bij aan een 'betere' wereld. In deze blogs vind je 10 ideeën.

 

1. Bijtspeeltje van Oli & Carol

De bijtspeeltjes van Oli & Carol zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Ze zijn dus veilig én duurzaam. Daarnaast zijn ze ook gewoon super hip, dus ook super geschikt voor ouders die niet zo bezig zijn met duurzaamheid.

2. Wasbare zwemluier

Zoals jullie weten ben ik fan van wasbare luiers. Ik begrijp echter ook dat wasbare luiers voor sommige ouders een stapje te ver zijn. Wasbare zwemluiers vallen daarentegen bij bijna iedereen in de smaak. En zo besparen we toch weer een hele berg luiers!

 

3. Draagdoek

Een draagdoek is een prachtig cadeau! Voor vrouwen (en mannen) met een gemiddeld postuur zit je altijd goed met een geweven doek in maat 6.

Weet je dat de kraamvrouw al een draagdoek heeft of krijgt? Overweeg dat een draagconsult te geven. Die draagdoek wordt veel vaker gebruikt na wat tips & tricks van een expert.

 

4. Voorleesboekje

Boekjes zijn altijd goed! Als de ouders affiniteit hebben met antroposofie, zit je goed met boeken van uitgeverij Christofoor. Deze boeken zijn vrij van stereotypen en bevatten prachtige illustraties.

 

5. Manhattan toy Skwish

Hier hoef ik denk ik weinig over te vertellen. Een super tof speeltje voor baby's. Zorgt voor uren speelplezier. 

6. Wol zijde strikmutsje

Baby's verliezen veel warmte via hun hoofdje. Een mutsje zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat en dat de baby zijn energie kan gebruiken om zich te ontwikkelen en te groeien. Een wol zijde strikmutsje is comfortabel bij zowel warmte als kou (wol is warmteregulerend) en beschermt baby's tegen prikkels van buitenaf. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij de webwinkel Ziloen. 

 

7. Barnsteen sieraad

Barnsteen, oftewel amber, zorgt voor een pijn verzachtende werking bij het doorkomen van tandjes. Dit komt doordat het barnsteen zuur vrijkomt door de warmte van de huid. Mooi cadeautje toch? Je kunt kiezen uit kettinkjes of armbandjes.

 

8. Zoutlampje

De eerste weken/maanden ben je als kersverse ouder regelmatig wakker om je baby te verschonen, voeden en troosten. 'Gewoon' licht verstoort de aanmaak van melatonine. Met andere woorden: het maakt je baby (en jezelf) wakker. Het gedimde, rode licht van een Himalaya zoutlampje doet dit niet. Ik heb een keer een mooi zoutlampje gekregen van een doula klant en gebruik het lampje sindsdien dagelijks. 

 

9. Natuurlijk verzorgingsproduct

Een baby heeft eigenlijk weinig (of geen) verzorgingsproducten nodig. Tóch vinden veel ouders het fijn om 'iets' voor hun baby te gebruiken. Persoonlijke favorieten zijn De Kleine Badkamer Sheabutter, Weleda Billenbalsem en pure amandelolie. 

 

10. Het grooste, meest duurzame cadeau

Dan komen we nu bij het allerfijnste, meest duurzame cadeau: hulp! Kook een lekkere maaltijd voor het gezin, vraag wat er op hun boodschappenlijstje staat, ruim als je op kraamvisite bent even de vaatwasser uit en in, bied aan om een keertje op te passen, neem oudere kinderen een dagje mee, laat de hond af en toe uit etc. Onbetaalbaar!

 

Lees ook: 10 Ongeschreven regels voor de kraamvisite.

 

Wat is jouw favoriete duurzame kraamcadeautje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355