10x De gekste methoden om je bevalling op te wekken

11 Feb 2018

Op een gegeven moment zijn veel moeders de zwangerschap wel zat. Vooral als je al 40 weken zwanger bent. Dan mag die bevalling wel komen en daar wil je de natuur best een handje bij helpen. In dit artikel vind je de 10 gekste methoden, feiten en fabels, om je bevalling op te wekken.​

 

1. Ananas eten. Kilo's ananassen!

Ananas bevat het stofje Kinine. Dit stofje zit vooral in het hart van de ananas. Het schijnt dat dit stofje de bevalling op zou kunnen wekken, maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd. In ieder geval zou je heeeeel veel ananassen moeten verorberen, voordat het effect zou kunnen hebben. 

 

2. Pittig eten

Kom maar op met de pittige Thaise curry en de vlammetjes! Als je erg pittig eet, zet je je darmen extra aan het werk. Je baarmoeder kan deze bewegingen overnemen en hierdoor zou je weeën kunnen krijgen.

 

3. Wonderolie

Wonderolie, ook wel castorolie, wordt gebruikt als laxeermiddel, omdat je darmen hiervan samen gaan trekken. Net als bij het pittige eten kunnen je darmen dan de bewegingen overnemen en kunnen er weeën ontstaan. Maar, deskundigen zijn er nog niet over uit of dit een veilige manier is. Je baby zou er namelijk van in het vruchtwater kunnen poepen. Daarnaast lijkt het mij ook ontzettend smerig! Ik smeer het wel eens op droge plekje op mijn huid, maar opdrinken...

 

4. Bitter lemon

Bitter lemon bevat hetzelfde stofje als ananas, kinine. Maar het is echt niet haalbaar om zoveel bitter lemon te drinken dat het echt werkt.

 

5. Seks

Seks zou de bevalling kunnen opwekken door 2 redenen: een orgasme en sperma. Door een orgasme gaat je baarmoeder samentrekken wat weeën op kan wekken. Sperma bevat een stofje dat ook weeënopwekkend is, maar dan heb je er wel een liter van nodig. Een liter! Bij een zaadlozing komt er 2 tot 5 ml vrij...

Let op: geen seks meer als je vliezen gebroken zijn. Dit kan infecties veroorzaken. 

 

6. Bewegen

Heb je er nog fut voor? Dans, spring, loop rondjes en loop vooral ook de trap een paar keer op en af. Je baby daalt zo makkelijker in en er komt meer druk op je baarmoedermond te staan, waardoor die sneller week wordt. Het is ook nog eens goed voor je doorbloeding, de afvoer van overtollig vocht én je conditie. Win-win situatie!

 

7. Op hakken lopen

Als je op hakken loopt, wordt je bekken iets gekanteld, waardoor er meer druk op je baarmoedermond komt te staan. Hierdoor kan de baby makkelijker indelen. Toch wordt op hakken lopen afgeraden! Je hebt dan namelijk meer kans op spataderen en bekkeninstabiliteit.

 

8. Tepels stimuleren

Door je tepels te (laten) stimuleren komt het hormoon oxytocine vrij. Oxytocine is het hormoon wat zorgt voor regelmatig en gecoördineerde samentrekkingen van de baarmoeder: de weeën. Het schijnt wel dat je dit erg lang vol moet houden en het alleen werkt als je al op het punt van bevallen staat. 

 

9. Bruine bonen

Bruine nonen geven veel gassen in de darmen. Hierdoor kun je last krijgen van buikkrampen. Deze buikkrampen kunnen weer zorgen voor het op gang komen van de weeën. Niet te hopen dat je dan nog een nacht met je vriend/man in een klein ziekenhuiskamertje moet doorbrengen... 
 

10. Naalden

Accupunctuur! Door het aanprikken van specifieke acupunctuurpunten wordt de energiestroom in je lichaam geactiveerd waardoor de weeën gestimuleerd worden. Tegelijk helpt het om rustiger en ontspannen te worden, wat het op gang komen van de bevalling bevordert. Dit is niet iets voor aan de keukentafel. Wil je dit proberen, raadpleeg dan een specialist.

 

Ook frambozenbladthee, Chinees eten en voetmassages kwamen voorbij tijdens mijn zoektocht naar bijzonder methoden om een bevalling op te wekken. Voor alle bovenstaande 'methoden' geldt: raadpleeg eerst een arts of verloskundige voordat je hiermee aan de slag gaat. De meeste methoden zijn namelijk niet wetenschappelijk bewezen.

 

Heb jij gebruikt gemaakt van methoden uit dit lijstje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355