10x De leukste uitjes voor de meivakantie

12 Apr 2018

De meivakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel gezinnen er weer op uit gaan. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder, want ik zette de 10 leukste uitjes voor de meivakantie op een rijtje.

 

1. Ontdek de tweede kamer

Op 4 mei is er weer een Kinderrijk. ProDemos laat kinderen al knutselend, spelend en luisterend ontdekken hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet en hoe je zelf politicus kunt worden. Er is een rondleiding door de Tweede Kamer, een muziektheatervoorstelling, politieke bingo en meer!

Deze activiteit is het leukste voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en kost €7,-

 

2. Nijntje Museum

Dit is mijn favoriete museum voor jonge kinderen. In 10 themaruimten ontdekken peuters en kleuters de wereld om hen heen. Zo is er het huis van Nijntje, de dokter, de dierentuin en veel meer! Kinderen stappen hier écht in de wereld van Nijntje en haar vriendjes. 

Kaartjes voor kinderen van 2 t/m 12 kosten €9,- en kaartjes voor oudere kinderen en volwassenen kosten €5,-. Tip: koop je kaartjes van tevoren online. Het Nijntje Museum bevindt zich in Utrecht.

 

3. Kinderkunstfabriek

De Verkadefabriek in Den Bosch staat in de meivakantie weer helemaal in het teken van de Kinderkunstfabriek. In de Kinderkunstfabriek vind je theatervoorstellingen, films, tentoonstellingen en dansvoorstellingen voor en door kinderen. 

Er zijn voorstellingen voor kinderen van 2+, 4+, 6+ en 8+.

 

4. Zwembad

Zoek eens een gaaf zwembad op! Fantastische zwembaden zijn de Aqua Mundo zwembaden van Centerparcs, Sportiom Aqua Fun in Den Bosch en Preston Palace in Almere. Je kunt er genieten van de snelste glijbanen, toffe wildwaterbanen, golfslagbaden en bubbelbaden. Heerlijk voor een bewolkte, regenachtige dag.

 

5. Kinderatelier Paleis het Loo

Kinderen zijn meer dan welkom in het Kinderatelier in de stallen op Paleis het Loo in Apeldoorn. Ze komen er alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect. En het leuke is: ze kunnen zelf meehelpen! Daarnaast beleven kinderen eindeloos klimplezier in het speelpaleis en stoere avonturen op het paard en in de koninklijke koets. En papa en mama? Die genieten van een hapje en een drankje op het terras van Prins Hendrik Garage. 

Een kaartje voor kinderen van 2 t/m 12 kost €2,50 en een kaartje voor volwassenen kost €7,- (online).

 

6. Linnaeushof

Op woensdag 28 maart gaat de grootste en leukste speeltuin van Europa weer open! Er zijn ruim 350 speeltoestellen en attracties: een hindernisbaan, luchtskelters, mini botsauto's, een treintje, een kartbaan, een super glijbaan, minigolf, waterfietsen, een verkeersdorp en nog heel veel meer. Kaartjes kosten online €12,-. Linnaeushof bevindt zich in Heemstede. 

 

7. Speelbos

Gratis uitjes kunnen net zo leuk zijn! Trek je kaplaarzen aan, smeer een flinke stapel boterhammen en vertrek met je gezin naar een speelbos. De kinderen kunnen klimmen in bomen, hutten bouwen, lopen over touwbruggen en kliederen met water. Een leuk speelbos is Speelbos Boeverijen in Breda. 

 

8. De Kinderwerkplaats

In de Kinderwerkplaats in Den Haaf kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar spelen, knutselen en proefjes doen. Er kan (veilig) gewerkt worden met écht gereedschap en bijna alles kan mee naar huis worden genomen. Een kaartje voor kinderen kost €10,- en volwassenen betalen €4,-. 

 

9. Uk&Puk festival

Van 28 t/m 30 april is het het Uk&Puk Festival in Utrecht. Hét theater vol theater en dans voor peuters en kleuters. Laat je verwonderen, verbazen en betoveren door het superleuke programma en zoek een voorstelling uit die bij je past. Zo zijn er 2 ondergrondse avonturen over mollen, kunnen stoere kids mee op avontuur naar het Wilde Westen en is er voor de kleine boekenwurmen een voorstelling over de bekende kleine walvis. 

Prijzen variëren tussen de €6,- en €12,50.

 

10. Buurman en buurman in de bioscoop

Buurman en Buurman zijn terug! In de nieuwe film Buurman en Buurman hebben een nieuw huis bedenken de buurmannen briljante oplossingen voor alledaagse problemen. Een fitnessapparaat wordt omgebouwd tot een draaimolen en een mol in de tuin zorgt voor grote problemen. Het bouwen van een tuinhek is ingewikkelder dan ze dachten en waarom zou je een afwasmachine repareren als je ook een badkamer hebt? Er is weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman. A je to!

Prijzen verschillen per bioscoop en variëren ongeveer tussen de €5,- en €12,-.

 

Heb jij al plannen voor de meivakantie?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355