10x De slechtste zwangerschaps adviezen

26 Jul 2018

Vanmorgen kreeg ik een melding op mijn telefoon van een zwangerschapsapp met de 10 slechtste zwangerschaps adviezen. Ik heb hier echt heel hard om gelachen! Ik hoop dat ik jullie hiermee ook aan het lachen kan maken én ik hoop natuurlijk dat jullie allemaal al wisten dat deze adviezen lariekoek zijn.

 

1. Houd je armen laag

Het eerste advies dat zwangere vrouwen wel eens krijgen, is dat ze hun armen niet boven hun hoofd mogen brengen. Hierdoor zou de navelstreng om de nek van je baby terechtkomen. 

 

Natuurlijk mag je je armen bewegen zoals jij dat fijn vindt. Jouw bewegingen hebben geen effect op de positie van de navelstreng. Het kan inderdaad voorkomen dat de navelstreng om de nek van je baby terecht komt, maar dit is bijna nooit een ernstig probleem en hier heb jij geen invloed op.

 

2. Chocolade!

Om dit advies heb ik heel hard gelachen! Je zou 5 repen melkchocolade per dag moeten eten tijdens de laatste weken van je zwangerschap en in de eerste maand na de bevalling, zodat je moedermelk voedzaam genoeg is.

 

Dit slaat natuurlijk nergens op. Chocolade is heerlijk, maar niet goed voor jou, voor je baby of voor je melk. 

 

3. Verdrinken

Nog zo’n lekker belachelijk advies: door te zwemmen in een zwembad zou je baby verdrinken. 

 

Zwemmen is helemaal niet slecht tijdens je zwangerschap. Het is zelfs goed: ondanks je zware buik voel je je gewichtloos en kun je lekker vrij bewegen wat goed is voor je spieren en gewrichten.

 

4. Baby lichaam

“Kom zoveel gewicht aan als je wil!” 

 

Het is voor de meeste vrouwen gezond om tussen de zwangerschap 10 tot 18 kilo aan te komen. Je hoeft niet te eten voor 2. In de tweede helft van je zwangerschap heb je zo’n 300 kcal per dag extra nodig. Tuurlijk kun je er veel meer kilo’s aan eten, maar die moet je er daarna wel weer allemaal af sporten en diëten!

5. Koffie is vergif

Daniëlle V. kreeg tijdens het drinken van een kop koffie te horen dat ze net zo goed een glas bier naar binnen kon werken.

 

Het is inderdaad goed om je cafeïne inname te beperken tijdens je zwangerschap, maar een kop koffie per dag is helemaal niet erg.

 

6. Ananas

Het eten van ananas zou helpen om de bevalling op gang te brengen. 

 

Dit advies is nooit gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Mocht je het toch willen eten, moet je heel veel ananas harten eten. Want daar zit het stofje kinine in. En dan is het advies ineens niet meer zo aantrekkelijk he?
 

Lees ook: 10x De gekste methoden om je bevalling op te wekken.


7. Wiet

Wel eens last van hoofdpijn? Sommige zwangere vrouwen krijgen dan het advies om een joint te roken aangezien dit natuurlijker is dan een paracetamol.

 

NOOIT roken tijdens je zwangerschap. Geen sigaretten, maar ook geen wiet. Dit kan een negatief effect hebben op je placenta en het gewicht van je baby. Neem liever een paracetamol. Of ga voor  een paar glazen water, een dutje of een lekker bad.

 

8. Neem een keizersnede

Een vaginale geboorte zou het hoofdje van je baby vervormen en ervoor zorgen dat je geen normale seks meer zou kunnen hebben.

 

Zie jij op straat ook altijd zoveel mensen met een misvormd hoofd lopen? Haha. Het hoofdje van je baby kan een beetje vervormen, maar dat trekt wel weer bij. Net als je vagina. Je kunt zeker niet altijd kiezen, maar als je de keuze hebt, gaat de voorkeur uit naar een vaginale bevalling. Dit is minder ingrijpend voor zowel jou als je baby.

 

9. Strakke kleding

“Draag geen strakke kleding, want dit plet je baby.”

Jij kunt er last van hebben, maar je baby merkt er niks van. Dit zit lekker veilig in jouw baarmoeder vol met vruchtwater. 

 

10. Pas op voor de kat

Het dragen van een kat zou gevaarlijk zijn, omdat de kat de ziel van je baby zou kunnen stelen.

 

Bizarste advies van allemaal. Vind je ook niet? Het enige waar je bij katten voor uit moet kijken tijdens de zwangerschap is hun ontlasting. Verschoon dus niet de kattenbak. Dit in verband met toxoplasmose. 

 

Welke bizarre adviezen heb jij gehad?

 

Bron: The Bump

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355