10x Wat je als ouder met gebroken nachten niet wil horen

12 Feb 2020

Als je al maanden lang meerdere keren per nacht wakker wordt, ben je moe. Misschien kun je zelfs wel janken wel vermoeidheid. Het kan dan wel goed en natuurlijk zijn dat je kind nog heel lang om nachtvoedingen vraagt, en het kan dan wel goed zijn voor de hechting dat je ook 's nachts inspeelt op de behoeften van je kind, maar je zou liever gewoon slapen. En als je over je gebroken nachten vertelt aan vrienden en familieleden, krijg je ongetwijfeld een heleboel adviezen. En de meeste adviezen hadden ze, ondanks dat ze goedbedoeld zijn, beter voor zich kunnen houden. In dit artikel lees je 10 van die adviezen waar je he-le-maal gek van wordt.

 

1. Ik had ook een zware nacht! Ik moest vannacht 2 keer mijn bed uit!

2 Keer?! Ik zou een moord doen voor die 2 keer! En vertel je me nou ook dat je de rest van de week dus gewoon door hebt geslapen? Hoe haal je het in je hoofd om mijn situatie met de jouwe te vergelijken. To-tal-ly different!

 

2. Pietje sliep na 4 weken al door.

O nou fijn voor je... Mijn kind niet. Dus. Punt.

 

3. Tja, dat heb je als je borstvoeding geeft.

Je kunt absoluut niet stellen dat kunstvoeding ervoor zorgt dat je baby sneller doorslaapt. En dan nog. Wil je me nu vertellen dat het mijn eigen schuld is? Dat ik zelf voor deze kutnachten kies? Aardig van je!

 

4. Gewoon laten huilen. Dan ben je er zo vanaf.

Mijn kind kan nog niet praten. Hij kan alleen maar huilen. Tuurlijk stopt hij vanzelf een keer met huilen als we niet reageren. Maar daarmee nemen we zijn ongemak en stress niet weg. Integendeel. Hij weet dan alleen dat er toch niemand is die hem komt helpen. Daar passen we voor.

 

5. Dan moet je eens een papfles geven. Werkt perfect!

Die eeuwenoude papfles... Fijn als het helpt hoor. Maar het werkt natuurlijk alleen als je kindje echt wakker wordt van de honger. Niet als hij wakker wordt, omdat hij mama mist. En met borstvoeding is het ook een flink gedoe. Want dan is het de bedoeling dat je kolft als je kindje een fles krijgt. En kolven doet niemand voor de lol.

 

Lees ook: Doorslapen is niet normaal!

 

6. Je houdt het zelf in stand.

Dankjewel! Fijn om te weten. Doet me goed.

 

7. Het is een fase.

Ja dat zal best. Maar wel een hele lange. En slopende!

 

8. Je gaat het nog missen.

Nee. Echt niet. Deze slapeloze nachten ga ik niet missen. Never. 

 

9. Tja, het hoort erbij he. Wist je voordat je aan kinderen begon.

Ik zeg toch niet dat ik spijt heb van het feit dat ik graag een kind wilde? Ik ben dolblij met mijn kind. Ik ben alleen moe. Doodmoe. En ik wilde even klagen. En misschien wat bemoedigende woorden ontvangen. 

 

10. Gelukkig kun je overdag nog meeslapen

Grapjas! Dat lukte de eerste maand. Maar er moet ook gewerkt worden. En schoongemaakt. En gekookt. En af en toe een uurtje voor mezelf is ook goud waard. 

 

Had jij ook een nachtbrakertje? Welke nutteloze, vervelende adviezen heb jij gekregen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355