11 Gratis uitjes van de ANWB

Op de website van de ANWB vind je veel leuke uitjes voor gezinnen. Mijn favoriete lijstje is het lijstje met 11 gratis uitjes. Voor een toffe dag hoef je namelijk helemaal niet diep in de buidel te tasten. 

 

 1. Futureland
  In dit informatiecentrum op de Maasvlakte vind je allerlei informatie over de havens van Rotterdam. Ook is er genoeg te doen. Zo kun je een rondvaart maken, een rondrit maken en containers op een schip laden.

 2. De Paardenkamp
  De Paardenkamp bevindt zich in Soest en is de ideale plek voor paardenliefhebbers. Er lopen zo'n 120 paarden rond. Je kunt de paarden bekijken, maar ook een kijkje nemen in de expositieruimte, moestuin en het winkeltje met streekproducten. En vergeet ook de interactieve tentoonstelling over de boerengeschiedenis niet!

 3. Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve
  Hier leer je alles over kaas en klompen. Je ziet hoe de kaas wordt gemaakt, hoe de klompen worden gesneden, je kunt kaas, vruchtenwijn en koekjes proeven en natuurlijk is er ook een winkeltje. 

 4. Speeltuin Roeffen Mart
  Deze (buiten)speeltuin heeft meer dan 40 speeltoestellen en grenst aan een bosgebied. De toegang, parkeerplaatsen en toiletten zijn gratis dankzij een grote groep vrijwilligers.

 5. Theepottenmuseum
  Dit museum bevindt zich in Limburg. In 1 pand vind je hier ruim 1650 theepotten in alle soorten en maten. Je kijkt je ogen uit!

 6. Het Klimduin en de Schoorlse Duinen
  Je kunt van alles doen in Schoorl. Er is een 51 meter hoge zandberg en je kunt er fietsen, wandelen, spelen, sleeën in de winter en een terrasje pakken. 

 7. Houtzaagmolen de Ster
  Deze prachtige molen bevindt zich in Utrecht. Op zaterdag kun je de molen komen bekijken en kun je een gratis rondleiding krijgen. Aanrader! Ik woonde er toevallig heel dichtbij en liep hier regelmatig even langs.

 8. De Beeldentuin
  In de Beeldentuin in Garderen vind je (uiteraard) heeeel veel beelden. Binnen in het showroomdorp vind je de leukste woondecoraties. Voor wat te eten of te drinken kun je terecht in de lunchroom. De Beeldentuin is goed te combineren met het zandsculpturenfestival (van april tot november).

 9. Belevenissenbos
  In het belevenissenbos in Lelystad kun je klauterend, struinend en poedelend je eigen weg gaan. Het is het grootste speelbos van Nederland. Het belevenissenbos is vooral leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

 10. Monumentendorp Orvelte
  Hier ga je terug in de tijd. Je kunt de glasblazerij bezoeken, een ritje met de paardentram maken of wat eten of drinken bij 1 van de horecagelegenheden.

 11. Amsterdamse bos- en bloesems
  In dit park staan 400 kersenbomen. In het voorjaar kijk je hier echt je ogen uit. 

 

Wat is jouw favoriete gratis uitje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355