11x Super bizarre babyproducten

Ik kom regelmatig grappige babyproducten tegen. De meeste op Ali-Express. Ik besloot dus dat het leuk zou zijn om hier een artikel over te schrijven en wat was dat een goed idee. Ik heb namelijk echt in een deuk gelegen tijdens mijn 'research'. De producten die ik eerst gek vond, vind ik nu doodnormaal. Het kan namelijk nog veeeeel gekker. Hieronder vind je de 11 meest bizarre babyproducten die ik ben tegengekomen.

 

1. Neusspoeler

De Belgische lezers vinden dit misschien iets minder gek dan de Nederlandse lezers, want veel Belgische ouders spoelen dagelijks preventief de neus van hun kindje. Maar ik vind dit zelf toch wel een hele gekke manier. Je blaast zelf dus door een slangetje, het water wordt in de neus van je kind gespoten en komt er vervolgens via het andere neusgat weer uit. Waarom is dit eenvoudiger of beter dan een gewoon spuitje?

 

2. Urinoir

Een mini urinoir. Wij hebben geen eens een grote in ons huis, laat staan een kleine. Wij zullen ons kind gewoon leren om als hij klein is, zittend naar de wc te gaan. Ik kan me namelijk echt niet voorstellen dat dit goed gaat! Mocht je het toch willen proberen, zet de urinoir dan wel in de badkamer en niet in de slaapkamer voor die mooie witte muur.

 

3. Bedhekjes

Dit hekje moet ervoor zorgen dat je kind niet uit bed rolt denk ik. Ik moet er persoonlijk niet aan denken om dit in mijn slaapkamer te hebben (niet bepaald mijn smaak) en daarnaast is het niet veilig. Een kind klimt hier namelijk makkelijk overheen en dan maakt het hekje de val alleen maar hoger. Daarnaast bestaat het niet uit spijlen of gaas, maar uit plastic...

 

4. Zachte babybilletjes

Hiermee dep je super zacht het talkpoeder op de billetjes van je mini. Zelf zou ik gewoon de talkpoeder uit de bus op de billen strooien en misschien een beetje verdelen met mijn handen. Tja...

 

5. Fleshouder
Gemaakt voor de luie ouder! Of ouders van meerlingen. Dan begrijp ik het nog enigszins. Ik vind dit best zielig, want je kind heeft echt alleen de keuze om de fles leeg te drinken. Hij kan zijn hoofdje niet wegdraaien. In ieder geval niet zonder nat te worden.

 

6. Piemelhoedje

Ook heel bizar! Veel ouders leggen tijdens het verschonen een billendoekje over de piemel van hun kindje, maar zo'n hoedje kan natuurlijk ook!

 

7. Oorlepeltje

Het ziet eruit als een thermometer, maar is bedoeld om je oor leeg te lepelen. Om oorsmeer te verwijderen dus. Als wattenstaafjes al worden afgeraden, krijgen artsen hier al helemaal de kriebels van denk ik.

 

8. Hoofdbeschermer

Je kent vast wel de fase waarin kinderen net zelfstandig rechtop kunnen zetten. Juist: dan vallen ze nog regelmatig achterover. Dankzij dit kussentje doet dat dan geen pijn meer. 

 

9. Luiertas

Oké, dit product is helemaal niet zo heel gek. Behoorlijk geniaal eigenlijk. Altijd billendoekjes bij de hand!

 

10. Urinoir to go

Een urinoir voor onderweg. Ik vind het heel raar. Ik zou mijn kind eerder tegen een boom aan laten plassen denk ik.

 

11. Paraplu houder

Dit is eigenlijk ook gewoon een heel geniaal product. Zo kun je de kinderwagen lekker met 2 handen besturen of je kind zijn speentje geven en tóch droog blijven!

 

Wat vind jij het gekste product? Welk product lijkt jou eigenlijk wel handig?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355