14x Wat je nooit moet zeggen tegen een pedagogisch medewerker.

20 Oct 2019

Gaat jouw kind naar een kinderdagverblijf of naar een gastouder? Lees dit artikel dan snel even door. Ik vroeg aan pedagogisch medewerkers wat ouders absoluut niet moeten doen of zeggen. Waar hun nekharen van overeind gaan staan. Hier komt ie:

 

 1. Met stipt op nummer 1: "Veel plezier!"
   

 2. "Dat doet hij thuis nou nooit."
   

 3. Als je het kind corrigeert tijdens het ophaalmoment: "Waar bemoei jij je mee. Ik ben er nu."
   

 4. "Werk ze! Of nou ja, werken..."
   

 5. "Wat weet jij nou van opvoeding of kinderen. Je hebt er zelf geen!"
   

 6. Te laat je kind ophalen en dan ook nog een uitgebreid verslag van de dag verwachten.
   

 7. "Ik wilde dat ik jouw baan had. Lekker met kinderen spelen en knuffelen."
   

 8. "Heb je zelf wel kinderen?"
   

 9. "Bedankt voor het oppassen."
   

 10. "Jij bent zijn moeder niet."
   

 11. "Nee dat doet mijn kind niet."
   

 12. Tegen kind: "Ga maar naar de oppas. Papa moet werken."
   

 13. Ouder: "Fijne dag!" PM'er: "Jij ook, fijne dag!" Ouder: "Ik moet helaas gewoon werken." PM'er: "Ik ook." Ouder: "Maar jij mag heel de dag knuffelen met het liefste kind van de wereld."
   

 14. Moeilijk doen als een kind 10/15 minuten later de fles krijgt.

 

Onthoud in ieder geval dat je vanaf nu geen "Veel plezier" meer zegt, maar iets in de trant van "Werk ze!" Mijn inbox ontplofte met berichtjes over hoe vervelend en denigrerend PM'ers deze uitspraak vinden.

 

Lees ook: 15x Wat je niet moet zeggen tegen de juf of meester van je kind.

 

En? Wat zeg of doe jij wel eens uit dit rijtje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355