15 Babynamen die in andere landen verboden zijn

15 Jul 2019

In Nederland hebben we de naamwet. Dat houdt in dat de ambtenaar van de burgerlijke stand een voornaam mag weigeren. Dit mag om 2 redenen gebeuren: als de naam ongepast is of als de voornaam een bestaande achternaam is die niet als voornaam gebruikelijk is. In andere landen hebben ze soortgelijke regels. De namen in deze blogpost zijn in andere landen verboden.

 

 1. Nutella
  In Frankrijk wilden ouders hun kind Nutella noemen. Een rechter besloot dat dit niet mocht. Uiteindelijk gingen de ouders voor Ella.

 2. Akuma
  Akuma betekent duivel in het Japans. Niet heel gek dat deze verboden werd he?

 3. Anal
  Deze naam werd aangevraagd in Nieuw-Zeeland. En deze werd (uiteraard) niet geaccepteerd.

 4. Gesher
  In Noorwegen wilde een moeder haar zoon Gesher noemen. Dit betekent brug. Ze gebruikte de naam toch, ondanks dat dit niet mocht. Ze kreeg toen een geldboete die ze niet betaalde en belandde uiteindelijk in de gevangenis. 

 5. Prince William
  Deze koninklijke naam werd in Frankrijk verboden, omdat de naam naar alle waarschijnlijkheid voor pesterijen zou zorgen.

 6. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116
  Deze naam moest in Zweden écht worden afgekeurd. Bizar he? Je spreekt de naam trouwens uit als 'Albin'. Daarna probeerden de ouders de naam te veranderen in 'A' (zou je ook uit moeten spreken als Albin), maar ook dit werd afgekeurd. De uiteindelijke naam is niet bekend.

 7. Ikea
  Deze naam is verboden in........ Zweden!

 8. Osama bin Laden
  Een Turks echtpaar, wonend in Duitsland wilde hun kind Osama bin Laden noemen. Een Duitse wet verbiedt namen die verboden zijn in het thuisland van de ouders. En deze naam was verboden in Turkije. 

 9. Tom
  In Portugal werd deze naam afgekeurd omdat het geen volledige naam zou zijn, maar een afkorting van Tomas.

 10. Harriet
  In Ijsland is deze naam verboden, omdat het niet kan worden geschreven in de IJslandse spelling.

 11. Robocop
  Deze naam is inmiddels verboden in Mexico, maar dat was niet altijd het geval. Er is 1 jongetje in Mexico met deze naam.

 12. Linda
  Deze naam werd afgekeurd in Saudi-Arabië, omdat hij niet in lijn zou zijn met de sociale tradities. Omdat de naam te Westers is dus.

 13. Sarah
  In Marokko mag je je kind gerust Sara noemen, maar Sarah is verboden. Deze spelling is namelijk Hebreeuws.

 14. Monkey
  In Denemarken is de naam Monkey verboden. Dat geldt trouwens ook voor Pluto.

 15. .
  Ja je leest het goed. In Nieuw Zeeland wilde een echtpaar hun kind '.' noemen. Je zou dit uitspreken als 'Full Stop'. Dit werd afgekeurd.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355