15x De leukste koffietentjes voor ouders met jonge kinderen

14 Jun 2020

Ik vind buiten de deur 'koffie' drinken met Mees heerlijk. Terwijl ik geniet van een lekkere kop koffie of thee met vaak nog een lekker stuk gebak, vermaakt hij zich heerlijk met het 'nieuwe' speelgoed en de andere kindjes. Omdat de zoektocht naar een leuke koffietent met ruime speelhoek nog niet zo eenvoudig is, heb ik deze blogpost gemaakt met 15 kindvriendelijke koffietentjes door heel Nederland. 

 

1. Ovide, Tilburg

Ovide is echt een heerlijke plek om met jonge kinderen te bezoeken. Achter in het café hebben ze een grote speelkamer waar kinderen kunnen klimmen, puzzelen, kleuren en nog veel meer. In een ander deel van het café bevindt zich een baby- en dreumeshoekje. Hier kunnen de allerkleinsten ongestoord spelen. Voor de kinderen die liever aan tafel blijven zitten, zijn er speelkoffers. Ook de menukaart is super kindvriendelijk. Kortom, echt een aanrader!

 

2. Streek, Culemborg

Brasserie Streek is heel leuk voor iets oudere kinderen. Kinderen die al naar school gaan. Achterin de Brasserie vind je een indoor speeltuin met onder andere een klimbos met touwen en een grote glijbaan tot onder de grond. Kinderen kunnen zich hier ongetwijfeld goed vermaken. Nadeel is dat de speeltuin is afgesloten van het restaurant door middel van een (zo goed als geluidsdichte) glaswand. Dat is dan ook meteen de reden waarom ik de speeltuin niet zo geschikt vind voor de allerkleinsten. 

 

3. Tof Koekie, Den Bosch

Tof Koekie is een heel leuk koffietentje in het centrum van Den Bosch. Kinderen kunnen spelen in de speelhoek of in de babybox of krijten op de grote krijtmuur. De menukaart staat vol met versgebakken koekjes en taarten, smoothies en lunchgerechten. Ze hebben ook voldoende vega opties!

 

4. Kleine Planeet, Leiden

Kleine Planeet bestaat uit een café én uit een conceptstore met prachtige duurzame baby- en kinderproducten. Het café bevat 2 speelhoeken: 1 boven (met onder andere een treintafel) en 1 beneden. Nadeel is dat de speelhoeken best klein en krapjes zijn wat je met name merkt als het druk is. Voordeel is dat ze een allergievriendelijke keuken hebben!

 

5. Blender, Amsterdam

Ook Blender is een café én conceptstore. Je kunt hier de lekkerste taartjes en broodjes eten terwijl de kinderen zich vermaken in de ruim opgezette speelruimte. In deze speelruimte vind je een klimrek, een speeltafel, een voetbaltafel en wel 2 glijbanen! Bij Blender komt ook regelmatig een kinderkapper. Super handig!

 

6. Your Coffee, Hilversum

Your Coffee lijkt misschien niet meteen super kindvriendelijk als je binnenkomt, maar schijn bedriegt! Parkeer beneden de kinderwagen en loop dan omhoog naar de speelzolder. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen terwijl je als ouder goed zicht hebt op de speelhoek. Uniek is het bestelsysteem dat Your Coffee hanteert op de speelzolder. Op tafel vind je een menukaart en bestelformuliertjes. Je kunt zelf een formuliertje invullen, deze in een plastic bal stoppen en de bal door de bestelbuis gooien. De bal komt dan beneden aan en je bestelling wordt zo snel mogelijk naar boven gebracht.

 

7. Brownies en Downies, Wageningen

Ik vind het concept van Brownies en Downies sowieso super tof, maar in Wageningen extra tof, omdat ze hier ook een ruime speelhoek hebben met onder andere een keukentje en een autokleed met auto's.

 

8. De Moestuin, Utrecht

Naast lunchcafé de moestuin bevindt zich een enorme moestuin. De producten uit deze tuin worden verkocht in de moestuinwinkel en gebruikt in het moestuincafé. Het aanbod is volledig biologisch en wisselt met de seizoenen mee. Binnen kunnen kinderen heerlijk spelen in de speelhoek en buiten is er een zandbak, glijbaan, dierenweide en nog veel meer. Echt het bezoeken waard!

 

9. Spek & Bonen, Venlo

Spek & Bonen is echt het bezoeken waard als je in (de buurt van) Venlo bent. Het is een heerlijk kindercafé met voldoende speelgoed. De speelhoek verandert continu, zodat het ook leuk blijft voor kinderen die regelmatig komen, maar qua speelgoed kun je denken aan een zandtafel (supercool), een treintafel, autootjes, verkleedspullen en tekenmateriaal. En na afloop kun je nog wat toffe hebbedingetjes scoren.

 

10. Coffee Corazon, Amersfoort

Als je écht op zoek bent naar goede koffie of thee, ben je hier aan het juiste adres. De koffie wordt hier zelf gemalen en met de hand gezet. En je kunt kiezen uit ruim 30 soorten thee! Op de bovenverdieping vind je banken en een speelhoek zodat je kind zich heerlijk kan vermaken terwijl jij geniet van een kop koffie en thee met een stuk zelfgebakken taart.

 

11. Denderz, Groningen

Denderz is een vrij grote koffie en lunchzaak (én kinderkledingwinkel) in het centrum van Groningen. Het is ruim opgezet zodat de kinderen alle ruimte hebben om te spelen. De speelhoek is vanaf alle kanten te zien waardoor je je kind niet uit het oog hoeft te verliezen. Het ziet er ook nog eens prachtig uit! Alles heeft mooie, lichte pastelkleuren. 

 

12. Koffie en Kind, Den Haag

De naam zegt het al: hier kom je voor een lekkere kop koffie terwijl je kind zich vermaakt in de blokkenhoek, poppenhoek, het keukentje of de boekenhoek met zitkussens. Ook buiten kunnen kinderen zich hier heerlijk vermaken. Er is een natuurtuin met onder andere een klimrek en glijbaan.

 

13. Juffrouw van Zanten, Rotterdam

Juffrouw van Zanten heeft 2 locaties in Rotterdam: in Kralingen en in West. Het zijn echt gezellige huiskamercafés. Iedereen is hier welkom en je voelt je meteen thuis. Er is veel speelgoed voor kinderen beschikbaar en de tafels zijn zelfs zo ontworpen dat kinderen perfect bij je aan tafel kunnen spelen. De speelgoedbakken kun je namelijk aan de tafel hangen. 

Ook leuk om te vermelden is dat ze leuke fiets-, wandel- en tramtochten hebben samengesteld voor een dagje uit, samen met je kind(eren), in de omgeving. 

 

14. Speelcafé de Zandbak, Noordwijk

Dit café is zo tof! Er is super veel speelgoed zoals een ballenbak en een glijbaan, maar er is ook een hele grote zandbak! Binnen! Voor kinderen tot een jaar of 7 ben je hier echt aan het juiste adres.

 

15. Lazy Lemon, Leeuwarden

Comfortabel relaxen staat bij Lazy Lemon voorop. Ze hebben een heerlijk menu en zelfs een speciaal kindermenu met pizza, pasta, hotdogs en lekkere toetjes. Op de bovenverdieping vind je een speelhoek waar kinderen lekker kunnen spelen en kleuren. De speelhoek is niet zo groot en uitgebreid als bij de meeste bovenstaande koffietentjes, maar als je in Leeuwarden bent, zeker het bezoeken waard. 

 

Wat is jouw favoriete kindvriendelijke koffietent?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355