16 Tips voor in de kraamtijd

15 Jan 2019

Van mijn kraamzorgorganisatie (Naviva) kreeg ik bij het afscheid een heel leuk boekje vol handige tips voor de eerste weken/maanden na de geboorte. Ik zocht 16 handige tips uit en deel deze hieronder met jullie:

 

 1. Onrustige baby
  Baby onrustig? Leg eens een gedragen pyjama of shirt van jezelf in de buurt van je baby. Jouw geur is vertrouwd voor je baby en zorgt daardoor vaak voor rust. 

 2. Babysokjes
  Doe de babysokjes in een wasnetje voordat je ze in de wasmachine gooit. Zo raak je ze niet kwijt.

 3. Koken
  Tegenwoordig ben je tijdens het eten koken met veel dingen tegelijk bezig. Om te voorkomen dat het water overkookt kun je een klontje boter toevoegen aan het water.

 4. Matjes
  Heb je celstofmatjes over uit je kraampakket? Stop ze in de luiertas. Heel handig om je kindje op te verschonen buiten te deur.

 5. Beschuit met muisjes
  De meeste mensen serveren beschuit met muisjes na de geboorte. Het is makkelijk om de muisjes in de bakje te kiepen en het beschuitje met boter vervolgens in het bakje te 'dippen'.

 6. Handgel
  Het is handig om een potje desinfecterende handgel in de luiertas te stoppen. Zo kun je toch je handen reinigen na het verschonen van een poepluier als er geen kraan in de buurt is. 

 7. Muffe geur in huis
  Ruikt je huis muf? Gooi eens een handje waspoeder op de grond en zuig dat na een uurtje op met de stofzuiger. Daarna zou je huis weer heerlijk fris moeten ruiken.

 8. Schoentjes kwijt
  Baby's trappen graag hun sokken en hun schoenen uit. Plak daarom een pleister met je naam en telefoonnummer aan de binnenkant van de schoen. Dan kunnen mensen je bellen als ze het schoentje hebben gevonden nadat jullie het schoentje zijn verloren.

 9. Speelgoed schoonmaken
  Speelgoed schoonmaken? Dat doe je heel eenvoudig door het mee te wassen in de wasmachine (blokken of knuffels) of vaatwasser (plastic, niet elektrisch speelgoed).

 10. Trakteren
  Wil je iets simpels trakteren vanwege de geboorte van je zoon of dochter? Koop chocolaatjes of zoenen, smelt het bovenlaagje met behulp van een lange aansteker en dip het lekkers daarna in de roze of blauwe muisjes.

 11. Stoelgang
  Stoelgang niet op orde? Dit is heel normaal vlak na de bevalling. Het kan helpen om een glas lauw water te nemen op je nuchtere maag of wat pruimen te eten. 

 12. Nagels knippen
  De nagels van je baby mag je pas na 6 weken knippen. Dit lukt vaak het beste als je baby slaapt. Je kindje ligt dan namelijk lekker stil.

 13. Autorijden
  Keizersnede gehad? Check even in je verzekeringspolis vanaf wanneer je weer mag autorijden. Vaak mag dit een aantal weken niet. Doe je dit toch, ben je niet verzekerd bij een ongeval.

 14. Pijn
  Heb je als kraamvrouw na inspanning last van een zeurend gevoel in je onderbuik of onderrug? Ga dan even lekker op de bank liggen met je benen hoog opgetrokken. Dit is fijn voor de banden van je baarmoeder.

 15. Temperaturen
  Spuit de poep van je baby eruit bij het temperaturen? Pak dan een billendoekje en maak er een gaatje in. Steek de thermometer door het gaatje. Zo heb je een beschermlaagje en blijven je muren mooi wit.

 16. Bezorgservice
  Veel tijd heb je niet als je net een baby hebt gekregen. Laat daarom je boodschappen bezorgen. Wel zo makkelijk!

 

Welke tips hiervan vind jij handig? Welke tips zou jij kraamvrouwen willen geven?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355