18 weken zwanger: dit heb ik al geshopt

18 May 2018

Al vanaf het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had, kocht ik het liefst de winkels leeg. Maar ik heb me toen super goed ingehouden. Sinds we het geslacht weten (Lees ook: Het geslacht van onze baby.) lukt dat niet meer en ben ik dus al een aantal keer de stad in geweest voor leuke babyspulletjes. In deze blog deel ik graag met jullie wat ik allemaal al heb gekocht.

 

1. Wasbare luiers
Wij zijn vastberaden om wasbare luiers te gaan gebruiken. De voornaamste reden is het milieu, maar ook het feit dat wasbare luiers uiteindelijk veel goedkoper (kunnen) zijn en er zo leuk uitzien, speelden een rol. 
Na alle systemen bekeken en onderzocht te hebben, besloten wij voor strikluiers en een overbroekje te gaan. Wij wilden sowieso graag beginnen met vouwluiers, omdat deze goedkoper zijn en binnen de vouwluiers, spraken de strikluiers ons het meeste aan. Voor de lezers die geen idee hebben, wat strikluiers zijn:

 

 

Tijdens de Real Nappy Week, een week waarin wasbare luiers worden gepromoot, waren er veel webshops met kortingen, dus sloegen wij onze slag. Wat we nu hebben gekocht: 

 

 • Strikluiers

 • Boosters

 • Luieremmer

 • Wasnetten

 • Wetbag

 • Inlegvellen

 • Wasbare billendoekjes

 • Overbroekjes (newborn en one size)

 

Misschien hebben jullie geen flauw idee wat het bovenstaande allemaal inhoudt, maar wat dan misschien wel leuk is, is om een greep te zien uit de overbroekjes die ik gekocht heb. 

 

 

2. (Hydrofiele) doeken

Op Facebook vroeg ik jullie hoeveel hydrofiele doeken ik aan zou moeten schaffen en op Instagram vroeg ik welk merk jullie aanbevelen: Prenatal, Babydump, Babypark, Hema, Zeeman, Wibra? Uiteindelijk kwam daaruit dat ik er zo'n 20 zou moeten kopen bij de Hema. Nou dat deed ik dus. Ik kocht 20 hydrofiele doeken bij de Hema en kocht meteen wat hydrofiele washandjes. Ook kocht ik bij de Prenatal 3 flanellen luiers (die kun je namelijk bijna nergens meer kopen), omdat deze mij ook wel zacht en fijn lijken en kocht ik wat monddoekjes bij de Zeeman.

 

3. Kleertjes

Dit is natuurlijk het leukste onderdeel uit mijn lijstje. Op de dag van de Pretecho zijn we meteen naar de Prenatal gereden. We hebben daar 2 super schattige boxpakjes gekocht (vind ik dan). Bij 2 van de pakjes kochten we ook nog een leuk bijpassend mutsje. Verder kocht ik wat overslagrompers met lange mouwen bij de Zeeman en heb ik bij de Wibra voor €4,- een stoer broekje gescoord. 

 

 

4. Speentjes

Ik wilde graag natuurrubberen fopspenen die de vorm van de tepel zo goed mogelijk nabootsen. Uiteindelijk kwam ik uit op de fopspenen van Goldi in model 'ovaal'. Ik heb deze besteld bij Greenjump. Ik wilde trouwens fopspenen van natuurrubber, omdat deze 100% vrij zijn van schadelijke stoffen en omdat ze uit 1 stuk bestaan, waardoor er zich geen bacteriën kunnen ophopen in de overgang van het ene naar het andere materiaal. 

 

 

5. Sokjes

Bij de meeste babywinkels vond ik niet de sokjes waar ik naar op zoek was. Ik wilde graag een aantal witte sokjes in het kleinste maatje (0-3 maanden). Maar bijna overal waren de sokjes veel groter (0-6 maanden is echt veel groter) of stonden er printjes op. Ook super leuk, maar ik wilde ook 100% witte sokjes... haha. Uiteindelijk vond ik geschikte sokjes bij de Prenatal. Een aangezien ik deze op de dag voor moederdag kocht, kreeg ik 50% korting op het tweede artikel en kocht ik 2 setjes (4 paar).

 

6. Boekjes

Met Koningsdag hadden wij een missie: mooie voorleesboekjes scoren. Ik was nogal kieskeurig (ik vond de boekjes al snel te versleten of vies), maar uiteindelijk hebben we 4 mooie boekjes gescoord. 3 Boekjes van Nijntje en 1 van Dikkie Dik. Iets eerder had ik al een boekje van Kikker gekocht bij de Kruidvat en het boekje 'Raad eens hoeveel ik van je hou' voor €2,- tijdens de actie 'Geef eens een prentenboek cadeau'.

 

 

7. Vlaggetjes

Vlaggetjes? Ja echt! haha. Bij de Dille en Kamille kochten we stoffen vlaggetjes met de kleuren okergeel, blauw en grijs. Dit worden namelijk de kleuren van de kinderkamer en deze vlaggetjes zullen dus super leuk staan.

 

 

Wat vinden jullie? Heb ik me super goed ingehouden of me al teveel laten gaan? Wanneer begon jij met het kopen van babyspullen? Wat kocht je als eerste?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355