Update: hoe gaat het nu met ons?

Mees is alweer 10 weken oud! Wat is er onwijs veel gebeurd de afgelopen weken. Zo sliepen wij 6 weken lang om de beurt, gingen we nog 2 keer met Mees naar het ziekenhuis, zijn wij verhuisd en maakte Mees afgelopen week hele grote sprongen! In deze blog klets ik jullie gezellig bij.

 

Reflux

Helaas heeft Mees behoorlijk last van reflux. In de kraamweek sliep hij prima, maar daarna was het afgelopen met de goede nachten. Van week 2 tot week 7 sliep Mees niet in zijn bedje. Nou ja, hooguit een kwartiertje. Zodra je Mees op zijn rug legt, begint hij te kreunen, stik geluiden te maken, te herkauwen, te spugen, te huilen etc. Dat zorgde ervoor dat we hem niet weg konden leggen, wij overdag nergens aantoe kwamen en 's nachts om beurten sliepen. Hoewel wij echt van Mees genoten, was het slaapgebrek echt slopend!

We hebben 2 keer de huisarts bezocht en zijn daarna doorverwezen naar de kinderarts in het ziekenhuis, omdat de 'leefadviezen' niet hielpen. Ik word inmiddels zelfs een tikkeltje agressief als iemand mij vertelt dat ik het bedje omhoog moet zetten of hem na de voeding even rechtop moet houden... haha. Van de kinderarts moesten we minimaal 3 uur tussen de voedingen laten, omdat ze dacht dat we hem misschien overvoedden en we moesten Johannesbroodpitmeel geven. Dat hebben we (helaas) allebei geprobeerd, maar uiteraard hielp dat helemaal niet. 

Maar inmiddels hoor je ons echt niet meer klagen! Mees slaapt vanaf dat hij 7 weken is, ineens wel in zijn bedje. Niet op zijn rug, maar op zijn buik in een opgehoogd bedje (hoofd hoger dan de billen). Ik ben op de hoogte van de risico's, maar wij durven dit wel aan. Nu laat hij ons 's nachts zo'n 6 tot 8 uur slapen (verdeeld over 3 sessies) en hebben wij overdag ook 1 tot 2 uurtjes onze handen vrij. Daar word je weer een beetje mens van! Verder sjouwen we lekker met hem rond in de draagdoeken en de Tula Free To Grow. 

 

Ontwikkeling

Mees ontwikkelt zich echt super goed! Op de uitgerekende datum was Mees ongeveer 4 weken oud en moesten wij naar het ziekenhuis op controle. Daar werd hij helemaal goed gekeurd! Ook op het consultatiebureau constateren ze telkens dat hij goed groeit en zich goed ontwikkelt. We gaan hem deze week weer wegen, maar ik gok dat hij nu ongeveer 4 kilo weegt. Zijn gewicht is bijna verdubbeld dus!

Mees is onwijs sterk in zijn nek en kan op zijn buik rustig een kwartiertje om zich heen zitten kijken (met zijn hoofd in de lucht dus). Sinds hij 9 weken is, kan hij ook al omrollen van zijn buik naar zijn rug en kan hij eindelijk écht lachen. Zo lief!

 

Verhuizing

3 Weken geleden zijn wij verhuisd van Utrecht naar Culemborg. Van een appartement met dakterras naar een huis met 3 verdiepingen en een tuin. Het is heerlijk om meer ruimte te hebben, een box in de woonkamer kwijt te kunnen, met Mees door de wijk en de uiterwaarden te wandelen en om veel moeders met jonge kinderen tegen te komen. Er moet nog van alles gebeuren in huis, maar we zijn al super blij met hoe het huis er nu uitziet. De woonkamer en onze slaapkamer zijn zo goed als af. Mees zijn kamertje nog niet, maar die slaapt voorlopig toch nog lekker bij ons op de kamer. 

 

I'm back!

Met mij gaat het ook ontzettend goed. Ik begin te wennen aan ons nieuwe leventje en ik voel me weer fit. Tenminste, ik sta te hijgen als ik op zolder sta dus ik ben sinds deze week weer begonnen met sporten. Ook met gezond eten trouwens, want er mogen best wat kilo's vanaf. Ik vond het een beetje onzin om te wachten tot 1 januari, want waarom wachten als je nu ook al kan beginnen?

Vanaf nu ben ik ook weer helemaal terug op mijn blog. Ik hoop dagelijks weer een nieuwe blog te kunnen posten en snel op al jullie opmerkingen, vragen en andere berichtjes te kunnen reageren.

 

Vanaf wanneer voelde jij je weer een beetje de oude?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355