Je kind zindelijk in 1 week + winactie

Ik kreeg een tijdje terug een heel interessant persbericht in mijn mailbox. Je zou je kind met de inhoud van de zindelijkheidsbox in 1 week zindelijk kunnen krijgen en je zou hier al mee kunnen beginnen als je kind nog maar 2,5 jaar is! Ik regelde dat ik een box ontving om goed te kunnen bekijken én een box om weg te geven! Lees je mee?

 

De zindelijkheidsbox

Dustin en Janneke zijn trotse ouders van 3 kinderen. In hun omgeving merkten zij dat ouders het lastig vinden om hun kind zindelijk te leren worden. Waar begin je? Wat doe je als het mis gaat? Etc. Zelf worstelden zij ook met deze vragen, maar nadat zij er zich in verdiept hadden, hebben zij alle 3 hun kinderen vanaf 2,5 jaar geleerd om zindelijk te worden. Toen zij hun tips met hun omgeving deelden, merkten zij dat zij hierdoor ook succesvol waren. Om meer mensen te kunnen helpen, hebben zij de zindelijkheidsbox ontwikkeld. Hun missie is dan ook: "Ouders het vertrouwen geven dat ze hun kind kunnen leren zindelijk te worden vanaf 2,5 jaar."

De box Small kost op dit moment €34,95. Als je ook lid wilt worden van de Facebook community om al je vragen te stellen en ervaringen te delen betaal je €44,95 (Box Medium). Dat geld heb je er zo uit, als je kind eerder zindelijk is, omdat je dan geen luiers en billendoekjes meer hoeft te kopen. 

Je vindt de boxen hier.

 

Wat zit er in de zindelijkheidsbox?

In de box vind je een trainingsprogramma, 7 instructiekaarten, 6 complimentkaarten, 14 schema's, 20 stickerkaarten, 120 vrolijke dierenstickers en 1 diploma. In de Medium Box vind je ook nog toegang tot de Facebook community van Zindelijkheidsbox.nl. 

 

 

Hoe werkt het?

Vanaf dat je kind 2,5 jaar is, kun je starten. Plan dan een week in met onverdeelde aandacht. Zet je telefoon uit, de televisie uit, blijf thuis en focus je op je kind. Overdag laat je vanaf dag 1 de luier uit en 's nachts geef je je kind een luierbroekje aan. Plast je kind op het potje? Beloon je kind! Straffen doe je tijdens dit proces niet aan. Na elk succes mag je kind een sticker plakken. Als de stickerkaart vol is, krijgt je kind een mini-cadeautje. Laat je kind deze week vooral veel drinken, want dan kun je extra veel oefenen. En vooral: geef niet op!

Natuurlijk vind je een veel uitgebreidere beschrijving in de box, maar ik kan niet alles verklappen!

 

 

Mijn mening over de box

De vormgeving vind ik echt FANTASTISCH! De box ziet er zo mooi en lief uit! Zachte kleurtjes, schattige diertjes, dik papier, moderne tekeningen, afgeronde hoekjes... Ik werd er meteen enthousiast van.

Natuurlijk heb ik ook een mening over het trainingsprogramma. Veel mensen zijn van mening dat je moet wachten met zindelijkheidstraining totdat je kind signalen geeft dat hij of zij eraan toe is. Daar ben ik het deels mee eens. Ik vind niet dat je je kind krijsend op het potje moet zetten, maar ik vind wel dat je je kind mag stimuleren. Vergeleken met 30 jaar geleden worden kinderen nu 7 tot 12 maanden later zindelijk. Dat is echt een heel groot verschil. Kinderen zijn er nu echt niet later aantoe dan 30 jaar geleden. Het later zindelijk worden is het gevolg van andere factoren: door wegwerpluiers voelen kinderen geen nattigheid, er is minder tijd voor kinderen (meer tweeverdieners) en niet alle ouders realiseren zich dat zindelijk worden een actief proces is (bron). 

Natuurlijk moet je wachten tot je kind aandrang voelt en zijn plas op kan houden, maar als hij dat kan (met 2,5 jaar lukt dat meestal wel) vind ik dat je best een goede poging mag wagen.

Daarnaast sta ik ook achter het feit dat je je kind tijdens deze week veel beloont, maar absoluut niet straft. Ik denk dat deze week voor kinderen erg leuk is: hij krijgt alle aandacht, krijgt enorm veel complimenten en leert iets nieuws!

Het programma past ongetwijfeld niet bij iedereen. Sommige kinderen voelen de signalen pas later, hebben pas later goede controle over hun spieren of vinden het potje en de wc maar eng. Luister vooral naar je gevoel, kijk naar je kind en baseer daarop de keuze wanneer en hoe je met zindelijkheidstraining begint.

 

 

Winactie

 

*De winactie is gesloten.*

 

Wil jij kans maken op een zindelijkheidsbox? Doe dan mee met de winactie!

 

Meedoen via Instagram

 • Volg Online opvoeden via Instagram

 • Laat in een reactie onder de bijbehorende post weten dat je meedoet. That's it!

 

Meedoen via Facebook

 • Volg Online opvoeden op Facebook

 • Like de bijbehorende post

 • Laat in een reactie onder de bijbehorende post weten dat je meedoet.

 • Tag 3 vrienden die de box ook goed zouden kunnen gebruiken.

 

Als je via beide kanalen meedoet, maak je extra kans.

 

Meedoen kan tot en met vrijdag 14 december. Op zaterdag 15 december maak ik de winnaar bekend.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355