2019: Goede voornemens en plannen

Wat een bevlogen jaar was 2018! Ik heb ontzettend veel meegemaakt met als hoogtepunt natuurlijk de geboorte van Mees. In deze blog blik ik heel kort terug op 2018, vertel ik over mijn goede voornemens en over mijn zakelijke plannen.

 

2018

Zoals ik al zei, was 2018 een bevlogen jaar. De eerste 3 maanden brachten we door in Azië. We begonnen in Thailand en vertrokken daarna naar Vietnam. In Vietnam hadden wij het geluk om zwanger te raken en kregen wij onze eerste echo waarop een prachtig kloppend hartje te zien was.

Toen wij terugkwamen in Nederland konden wij nog niet in ons eigen appartement en verbleven wij zo'n 3 maanden bij mijn schoonouders. Niet altijd even makkelijk, maar wel heel fijn dat het mogelijk was. In die 3 maanden gingen wij op huizenjacht, omdat wij niet in ons appartement wilden blijven wonen met een baby, voelde ik de eerste schopjes en gingen wij een geregistreerd partnerschap aan.

In juli konden wij ons appartement weer in voor een maand of 5. Vanaf dat moment maakten we de babykamer in orde, shopten we de rest van de babyspullen bij elkaar en belandde ik helaas 2 keer in het ziekenhuis vanwege een dreigende (extreme) vroeggeboorte. 

Op 22 september werd ons prachtige zoontje Mees geboren en een maand later verhuisden wij naar Culemborg.

Reizen, zwanger raken, een baby krijgen en verhuizen en dat allemaal in 1 jaar: bijzonder he?

 

Goede voornemens

Goede voornemens doe ik niet aan. Ik moet echt wat kilo's kwijt, maar waarom moet dat dan vanaf 1 januari gebeuren? Ik was 2 weken geleden al begonnen en helaas faalde die poging een beetje, maar ik vind het altijd een beetje bijzonder om op 1 januari te starten met een goed voornemen. Waarom niet gewoon nu? 

 

Zo ben ik in de afgelopen weken gestart met vrij nemen in het weekend. Ik werkte eigenlijk altijd een beetje, maar ervaarde daardoor veel druk en weinig rust. Nu werk ik op maandag tot en met vrijdag en doe ik in het weekend lekker niks. Heerlijk!

 

Ook ben ik niet altijd even geduldig. Hier probeer ik aan te werken door regelmatig op mijn handelingen en gedachten te reflecteren. Ik formuleer dan ook helpende gedachten die ik op momenten waarop ik ongeduldig word, tegen mezelf zeg. 

 

Zo zijn er vast nog veel meer dingen waar ik aan heb gewerkt of aan wil werken, maar als ik iets wil, begin ik er gewoon meteen mee.

'Zakelijke plannen'

Online opvoeden is in 2018 echt super hard gegroeid. Een jaar geleden ontving ik ongeveer 7.000 bezoekers per maand en nu zo'n 17.000. Daar ben ik super blij mee en wil ik jullie ontzettend voor bedanken. Dankzij jullie werk ik thuis en kan ik 7 dagen per week van Mees genieten!

Maar in 2019 wil ik natuurlijk nog meer groeien. Ik wil vooral groeien op Instagram en... op YouTube! Ik ben namelijk bezig met mijn eerste vlog! Ik vind het super spannend, maar tegelijkertijd ontzettend leuk. De eerste vlog zal online komen op vrijdag 4 januari. Abonneer je je alvast op mijn kanaal? Het aantal abonnees is op dit moment nog behoorlijk triest... haha.

 

Wat bracht 2018 jou? En wat hoop jij dat 2019 jou gaat brengen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355