8x De leukste waterspeeltuinen in Nederland

19 Jul 2019

Wat is er met mooi weer nou leuker voor kinderen dan spelen met water? Ik denk dat niets daar tegenop kan. Een super tof uitje is dan ook het bezoeken van een waterspeeltuin. Ik zette de leukste waterspeeltuinen in Nederland op een rijtje.

1. Recreatieboerderij in Dongen

Bij recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen vind je een super grote waterspeeltuin bestaande uit een waterglijbaan, waterpistolen, watervallen en veel meer. Daarnaast vind je op de boerderij ook een binnenspeeltuin, een kabelbaan, een kleine kinderboerderij, een boerensprookjesbos en een boerenmidgetgolfbaan. Het bezoeken waard dus!

 

 

2. Natuurspeeltuin in Ruinen

Ben je op zoek naar een wat rustigere plek? Dan is de natuurspeeltuin in Ruinen (Drenthe) misschien wel wat voor jullie. In de buurt van bezoekerscentrum Dwingelderveld vind je een speelplek met waterplassen, een waterpomp en de mogelijkheid om dammen en zandkastelen te bouwen. 

 

 

3. Speelnatuur Tiengemeenten

Een soortgelijke plek is deze speeltuin in Tiengemeenten. Je vindt daar meer dan 4,5 hectare vol bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. De speeltuin ligt zo'n 400 meter bij het bezoekerscentrum vandaan.

 

 

4. Waterspeeltuin BuytenDelft

Deze waterspeeltuin ligt aan de rand van Delft. Je vindt er zandstrandjes, ligweiden en een lange speelgoot met ondiep water. Er is een speelboot, kabelbaan, graafmachine en een watervijzel. Een toegangskaartje kost €2,- per persoon. 

 

 

5. Pierebadje Vondelpark

In het Vondelpark in Amsterdam vind je een leuk pierenbadje dat alleen in de lente en zomer gevuld is met water. Rondom het badje ligt gras waar je na het zwemmen heerlijk op kunt picknicken. 

 

 

6. Waterspeeltuin Watervallei Capelle aan den Ijssel

De Watervallei in het Schollebos in Capelle is de eerste openbare waterspeelplaats van Nederland. Tijdens de zomermaanden is dit de perfecte plek voor alle leeftijden om wat verkoeling te zoeken.

 

 

7. Waterspeeltuin Hullie in Uden

Kinderen kunnen heerlijk spetteren en spatteren bij deze interactieve waterspeeltuin. Op de tractor zitten vele knoppen en hendels om het water mee te sturen. Er staat een laagje van ongeveer 20 centimeter in het badje waardoor het heerlijk voor verkoeling zorgt, maar ook voor kleine kinderen geschikt is. Rondom dit waterbad vind je zitjes en ligbanken.

 

 

8. De speeltuin van de smid

Deze speeltuin in Leiden is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Kinderen kunnen hier slootje springen, klimmen, ravotten en hutten bouwen. De speeltuin biedt behoorlijk wat uitdagingen. Komen ze droog aan de overkant?

 


Ken jij nog leuke waterspeeltuinen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355