De geboortebloem van je kind + betekenis

30 Oct 2019

Wist je dat iedereen een geboortebloem heeft? De geboortebloem (van je kind) hangt af van de geboortemaand en welke bloemen er op dat moment in bloei staan. En wist je dat de geboortebloem van je kind ook wat schijnt te zeggen over zijn/haar karakter? In deze blogpost vind je de juiste geboortebloem + de betekenis.

Januari

De geboortebloemen van januari zijn de anjer en het sneeuwklokje. Anjers hebben verschillende kleuren met ieder hun eigen betekenis. Een roze anjer staat voor affectie, een rode voor liefdevol, een gele voor teleurstelling en een witte voor geluk. Sneeuwklokjes staan voor hoop en schoonheid. In welke bloem herken jij jouw januari kind het meeste? 

 

Februari

De geboortebloemen van februari zijn viooltjes en sleutelbloemen. Viooltjes staan voor trouw en loyaliteit. Sleutelbloemen staan voor 'Ik kan niet zonder jou'. Mooi he?

 

Maart

De geboortebloem van maart is de narcis. De narcis staat voor ongeëvenaarde liefde. Daarnaast staat de bloem ook voor een nieuw begin. Het is tenslotte één van de eerste bloemen die we tegenkomen in de lente. 

 

April

De geboortebloemen van april zijn madeliefjes en de lathyrus (is een hele mooie bloem, Google maar eens). Madeliefjes staan voor onschuld, trouwe liefde en puurheid. De lathyrus staat voor plezier én afscheid. Mooi cadeau als je kind later het huis uit gaat bijvoorbeeld.

 

Mei

De geboortebloemen van mei zijn de lelietjes van dalen en de meidoorn. De lelie van dalen staat voor bescheidenheid en lieflijkheid. De meidoorn staan voor hoop en geluk.

 

Juni

De geboortebloemen van juni zijn de roos en de kamperfoelie. De roos staat natuurlijk voor liefde en geluk, hoewel de roos symbolisch gezien eigenlijk meer betekenissen heeft dan men kan tellen. De kamperfoelie staat voor eeuwige liefdesbanden. 

 

Juli

De geboortebloemen van juli zijn de ridderspoor en de waterlelie. De ridderspoor staat, net als de kamperfoelie, voor eeuwige liefdesbanden. De waterlelie staat voor puurheid en waardigheid. 

 

Augustus

De geboortebloemen van augustus zijn de gladiool en de klaproos. De gladiool staat voor kalmte en integriteit. De klaproos staat voor plezier, rijkdom en succes. 

 

September

De geboortebloemen van september zijn de aster en de morning glory. De aster staat voor krachtige liefde. De morning glory staat voor genegenheid. 

 

Oktober

De geboortebloemen van oktober zijn de cosmea en de goudsbloem. De cosmea staat voor orde en sereniteit. De goudsbloem staat voor optimisme en voorspoed. 

 

November

De geboortebloem van november is de chrysant. In Aziatische landen wordt deze bloem beschouwd als symbool van de jeugd. Een blaadje in je glas wijn zou bijvoorbeeld zorgen voor een lang leven (en minder grijze haren).

In de Westerse wereld staan rode chrysanten voor liefde, witte voor onschuld en gele voor onbeantwoorde liefde.

 

December

De geboortebloemen van december zijn de hulst en de narcissus papyraceus (kamer-narcis). De hulst staat voor hoop en huiselijk geluk. De kamer-narcis voor de wens dat je dierbaren precies blijven zoals ze zijn. 

 

Lees ook: Dit is wat voor moeder jij bent (volgens jouw sterrenbeeld).

 

Misschien bieden de geboortebloemen nog wat inspiratie voor de tuin ;).

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355