Mijn favoriete verzorgingsproduct bij luieruitslag: heilwolle

18 Oct 2020

De meeste baby's, dreumesen en peuters hebben wel eens last van luieruitslag: geïrriteerde billetjes door huidcontact met urine en/of ontlasting en doordat er weinig tot geen lucht bij de huid kan komen. Vaak zie je dat ouders de billetjes dan insmeren met crèmes als Zwitsal zinkzalf, Sudocrem en Bepanthen. Niets mis mee, maar er is een product waar ik nog veel enthousiaster over ben. Een product dat bij ons fantastisch werkt en waar we niet meer zonder zouden kunnen.

 

Heilwolle

Heilwolle is eigenlijk niets anders dan gewassen (biologische) scheerwol/schapenwol. Hier zit van nature lanoline (wolvet) in.

 

Gebruik

Heilwolle is perfect te gebruiken bij luieruitslag, maar ook bij bijvoorbeeld tepelkloven of smetplekken. Je plaatst gewoon een plukje heilwolle tussen de huid en de luier (of je BH). Tijdens de volgende verschoning, doe je weer een nieuw plukje in de luier. In principe is heilwolle bedoeld voor eenmalig gebruik, maar als je de wol na gebruik goed laat luchten, zou je het plukje nog een tweede keer kunnen gebruiken. Je blijft heilwolle gebruiken totdat de huid weer hersteld is. 

Je doet behoorlijk lang met een verpakking heilwolle!

 

Lees ook: 4 Voordelen van wolletjes.

 

Dubbele werking

Heilwolle heeft een dubbele werking. Ten eerste zorgt een plukje heilwolle ervoor dat de geïrriteerde huid niet in aanraking komt met vocht. De wol zorgt voor een laagje lucht tussen de huid en de luier (of je BH). Ten tweede verzorgt de lanoline uit de wol de huid. Lanoline is heel vet en voorkomt dat de huid uitdroogt. Zo krijgt de huid de kans om weer te herstellen.

 

Ik ben echt enorm fan! Als ik maar 1 verzorgingsproduct zou mogen houden voor mijn kindjes, zou ik zeker voor heilwolle kiezen.

 

Heb jij ervaring met heilwolle?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355