32 Weken zwanger en de bevalling was begonnen: deel 3

Dinsdag werd ik opgenomen in het ziekenhuis, omdat ik pas 32 weken zwanger was en de bevalling al was begonnen. Inmiddels ben ik 33 weken zwanger, maar rustig is mijn buik nog niet. In deze nieuwe update lees je wanneer ik van de weeënremmers af mocht, dat ik regelmatige krampen kreeg, waarom ik nog een vierde nacht moest blijven slapen en meer!

 

Geen idee waarom ik in het ziekenhuis lig? De eerste update vind je hier.

De tweede update gemist? Die vind je hier

 

Donderdagmiddag
Om 1 uur 's middags begin ik (ondanks de weeënremmers) wat krampen te voelen. Niet super pijnlijk, maar zeker oncomfortabel. Ik besluit ze te timen met een speciale app. Ze komen om de 5 tot 10 minuten en houden zo'n 30 seconden aan. Uiteraard meld ik dit aan de verpleging. Ze houden me goed in de gaten, maar we kunnen eigenlijk maar 1 ding doen: afwachten!

 

Om 4 uur 's middags hebben we een rondleiding op de couveuse afdeling. Erg fijn om te weten wat je te wachten staat als de baby deze week komt, maar tegelijkertijd ook wel confronterend. Alle verpleegsters zijn super lief, maar het is en blijft een ziekenhuis. Het liefst willen we de baby na de geboorte natuurlijk lekker mee naar huis kunnen nemen, de hele dag kunnen knuffelen en vervolgens met de baby naast ons in de co-sleeper kunnen slapen. 

 

De krampen houden aan en als ik weer terug op bed lig, worden deze nog wat heftiger. Ik word aangesloten op het CTG apparaat, maar hierop is maar weinig te zien. Super frustrerend. Ik krijg wel uitgelegd dat het prima kan dat ik daadwerkelijk lage samentrekkingen heb, maar dit niet terug te zien is op de CTG. Een uitwendige meting is niet zo nauwkeurig en vooral lage samentrekkingen zijn hierop niet altijd te zien.

 

Verder komen we de middag door dankzij Netflix en Uno. Lekker hersenloos! We praten ook nog veel over het tijdstip waarop we de weeënremmers willen stoppen. Om half 8 zijn de longrijpers ingewerkt. Dan maakt het voor de baby niet meer uit. Maar volgens de artsen wel voor mij. Het zou onrust brengen om vlak voor de nacht te stoppen met weeënremmers. Dan heb je minder kans op een fijne nacht. Maar onrust? Die wordt bij mij juist veroorzaakt doordat ik niet weet wat mijn lichaam aangeeft. Wat gaat er gebeuren als de weeënremmers stoppen? Omdat deze vragen mij bezighouden, besluiten we tóch het infuus te laten verwijderen om half 8 (en de gynaecoloog vindt dit prima).

 

Donderdagavond

De krampen zijn weer gezakt en de vermoeidheid slaat toe. Als ik om half 8 van de weeënremmers wordt gehaald, lopen we even over de gang en later naar beneden om even een kop koffie te halen. Dit gaat op zich prima. Om half 10 maak ik mij klaar om naar bed te gaan en om 10 uur val ik als een blok in slaap. 

 

De nacht

's Nachts slaap ik best goed! Ik denk dat ik toch zeker 8 uur heb geslapen wat me super goed doet. Ik word nog wel 3 keer wakker om naar de wc te gaan en als ik opsta, merk ik dat meteen aan mijn baarmoeder. Ik krijg super harde buiken en wat kramp. Niet comfortabel. Zodra ik weer ga liggen, ontspant mijn buik weer. Ik ben er erg rustig onder en besluit gewoon weer verder te gaan slapen. Een gedachte die in mij opkomt is: "Mocht de bevalling bijna beginnen, kan ik er maar beter een goede nacht op hebben zitten."

 

Vrijdagochtend
's Ochtends krijg ik weer een CTG die gelukkig weer helemaal goed is. Verder mag ik nu nog meer in beweging komen. Als Ger er is, lopen we samen naar beneden en lopen we een rondje om het ziekenhuis. Het is opvallend dat ik hier meteen harde buiken van krijg, maar meer dan dat is het niet. Het zijn geen pijnlijke krampen.

 

Tegen het middaguur moet er een besluit worden genomen. Ga ik vandaag naar huis? Of blijf ik nog een nachtje? De gynaecoloog twijfelt, ik kan me in beiden opties vinden en uiteindelijk besluiten we dat ik toch nóg een nachtje blijf om aan te kijken hoe mijn lichaam reageert op beweging zonder weeënremmers. Zo blijft het wel spannend!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355