32 Weken zwanger en de bevalling was begonnen: deel 4

Mocht ik na 4 nachten in het ziekenhuis eindelijk naar huis? Is er een oorzaak gevonden voor het feit dat de baby nu al voor de tweede keer wilde komen? Hoe zien de komende weken eruit? Hoe lang is mijn baarmoederhals nu? En welke bacterie is er bij mij gevonden? Dat en meer lees je in deze vierde update!

 

De derde update gemist? Die vind je hier

 

Vrijdagmiddag

Vrijdagmiddag gebeurt er eigenlijk maar weinig. Ger is werken en dat is helemaal goed, maar natuurlijk wel een beetje saai. Ik wandel door het ziekenhuis, mijn moeder komt nog op bezoek, ik doe een uurtje mijn ogen dicht en kijk wat vlogs. Ook probeer ik wat te bloggen, maar het lukt me niet om me te concentreren. Zodra ik mijn laptop openklap om te beginnen, staar ik eigenlijk alleen maar naar het scherm. Jammer dan! Dat komt wel weer als ik weer thuis ben!

 

Vrijdagavond

Na een bordje bami loop ik weer een beetje rond in het ziekenhuis. Ik koop beneden lekker een koud flesje Rivella en ga nog bijna onderuit als ik weer met de lift naar boven wil. Het was nat in de lift, oeps! Verder komt mijn vader langs met een bosje bloemen, komt de verpleging natuurlijk regelmatig vragen hoe het gaat en ga ik heel vroeg slapen. Je zou denken dat je energie voor 10 hebt als je het grootste deel van de dag doorbrengt in een ziekenhuisbed, maar ik ben toch behoorlijk moe. 
Mijn buik is de hele dag al rustig. Tenminste, ik heb geen krampen. Harde buiken zijn er zeker wel! Die krijg ik al snel zodra ik in beweging kom. Sommigen hebben dit hun hele zwangerschap door, maar voor mij is dit wel iets nieuws.

 

Zaterdagochtend

Zaterdag word ik wakker na weer een prima nacht. Hoe langer ik in het ziekenhuis verblijf, hoe beter mijn nachten worden. Ik zal vast al een beetje gewend zijn aan de geluiden. 's Ochtends spring ik lekker onder de douche, open ik de gordijnen en begin ik met inpakken. Hoewel het nog niet zeker is, ga ik er vanuit dat ik straks naar huis mag! Daarna krijg ik mijn ontbijt en word ik weer aangesloten op de CTG. Weer goed gelukkig!

Dan is het alleen nog wachten op de gynaecoloog. Die beslist uiteindelijk of het verstandig is of ik naar huis ga. Ger is inmiddels in het ziekenhuis aangekomen en we wachten op de gynaecoloog door naast elkaar gepropt in mijn ziekenhuisbed te Netflixen. 

Een uurtje later komt de gynaecoloog binnen. Ik mag naar huis! Super fijn! Wel wil ze nog even de lengte van mijn baarmoederhals opmeten, zodat we een beetje weten hoe het ervoor staat. Daarnaast is de uitslag van de kweek bekend die ze afgelopen dinsdag hebben afgenomen: ik draag Streptokokken-B (GBS) met mij mee. Dit is niets geks, want 1 op de 5 zwangere vrouwen is drager van deze bacterie. Het betekent wel dat als de baby te vroeg wordt geboren, hij preventief antibiotica zal krijgen en dat als de baby 'op tijd' wordt geboren, wij hier zelf over moeten beslissen.
 

Onderzoek en advies
De inwendige echo is uiteraard geen pretje, maar ik vind het wel fijn om te weten hoe lang mijn baarmoederhals is. Deze blijkt nog 1,9 centimeter te zijn. Verkort dus! En waarschijnlijk is dat gebeurd tijdens de weeën die ik dinsdag had.

Na dit onderzoek mag ik naar huis met het advies om heel rustig aan te doen. Ik moet voor de komende week (of weken) mijn afspraken maar afzeggen en heel goed naar mijn lichaam luisteren. Als ik ergens harde buiken van krijg, moet ik daarmee stoppen (en dat is momenteel van bijna alles). Als het een aantal dagen goed gaat en ik bijna geen harde buiken meer heb, mag ik mijn activiteiten weer een beetje uitbreiden.

 

Een oorzaak voor het feit dat de bevalling nu al voor de tweede keer op gang was gekomen, is er helaas niet. De conclusie is: pech!

 

Ik ben nu in ieder geval weer lekker thuis en zal de komende weken lekker veel bloggen en Netflixen. Ik hoop natuurlijk dat de baby nog een paar weken blijft zitten (het liefst minimaal 4), maar als ik heel eerlijk ben, zou het me niets verbazen als de baby toch wat eerder komt. Maar ook daar ben ik nu heel gerust onder. 33 Weken is al een mooi termijn en ik weet wat ons dan te wachten staat!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355