4 Voordelen van driftbuien

Driftbuien zijn op het moment zelf heel vervelend voor zowel jou als je kind. Maar wist je dat driftbuien ook behoorlijk wat voordelen hebben? Lees ze vooral even door en probeer daaraan te denken als je kind zich weer eens schreeuwend op de grond laat vallen.

 

 1. Je kind voelt zich veilig bij jou
  De meeste kinderen krijgen alleen driftbuien bij mensen bij wie ze zich volledig veilig voelen. Bij jou vertoont je kind geen sociaal gewenst gedrag, maar voelt je kind zich veilig en vertrouwd genoeg om zijn emoties en gevoelens te uiten. 

 2. Je kind kan zijn stress kwijt
  Tranen bevatten het stresshormoon cortisol. Door te huilen, verlaat de cortisol je lichaam en blijft er dus minder van dit stresshormoon achter in je lichaam. Daarnaast is huilen natuurlijk dé manier om de emoties niet op te kroppen, maar om ze er gewoon even lekker uit te gooien. Na de driftbui, zal je kind veel meer ontspannen zijn.

 3. Je kind krijgt grenzen aangeboden
  De kans is groot dat je kind een driftbui krijgt, omdat hij iets niet mag wat hij wél graag wilt. Waarschijnlijk heb jij dus 'nee' gezegd en dat is prima. Kinderen hebben grenzen en duidelijkheid nodig. En dat heb jij nu dus geboden. Goed gedaan!

 4. Een driftbui kan jullie band versterken
  Als je laat zien dat je er ook voor je kind bent als hij boos of verdrietig is dan versterkt dit jullie band. Je laat je kind hiermee zien dat je onvoorwaardelijk van hem houdt. De manier waarop je op de driftbui reageert is hiervoor wel belangrijk. Geduldig en liefdevol en niet boos en gefrustreerd.

 

Lees ook: Time-in in plaats van de time-out?

 

Heeft jouw kind wel eens een driftbui?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355