5 Essentiële oliën die je kind helpen ontspannen

Essentiële oliën zijn veel meer dan een lekker geurtje. Er zit een behoorlijke superkracht in deze kleine flesjes. Je kan ze onder andere inzetten om je humeur te verbeteren, je emoties in balans te krijgen of bij kwaaltjes. Overal is een olie voor. En zeker met kinderen in de buurt zijn essentiële oliën geen overbodige luxe. Want wat dacht je van die ochtendhumeurtjes of woede aanvallen? Ja, ook daar zijn oliën voor! In deze blogpost vind je 5 essentiële oliën die zorgen voor meer ontspanning en rust in huis. 

 

1. Lavendel

Deze ken je vast wel. Lavendel is de bekendste essentiële olie die er is. En deze staat bekend om haar rustgevende kwaliteiten. Lavendel is fijn om heerlijk bij in slaap te vallen. Door lavendel in de diffuser te gebruiken of door een druppel op het kussen of de knuffel te doen, wordt je kind voorbereid op een goede nachtrust. 

 

2. Cedarwood

Ter aanvulling op lavendel is cedarwood een geweldige olie om toe te voegen aan de diffuser om goed te slapen. Cedarwood zorgt er namelijk voor dat je lichaam melatonine aanmaakt. Dat stofje hebben we nodig voor een goede nachtrust. 

 

3. Gentle Baby

De naam alleen al doet vermoeden dat je baby hier ontzettend ontspannen van wordt. En dat klopt! Gentle Baby is een kalmerende mix van essentiële oliën die speciaal is gemaakt voor (aanstaande) moeders en baby’s en is dus ook helemaal veilig tijdens de zwangerschap en babytijd. 

 

4. Stress Away

Heeft jouw kleintje vaak woede aanvallen? Stress Away zorgt voor instant rust in huis. Doe deze olie in de diffuser of breng verdund aan bij je kind en de rust keert snel weer terug. 

Stress Away is er ook voor jou, als mama. Een goed geheim wapen om achter de hand te hebben voor momenten waarop het je allemaal even teveel wordt. 

 

5. Peace & Calming

Peace & Calming is speciaal voor kinderen ontwikkeld. Deze olie werkt kalmerend bij jonge kinderen na een overactieve en stressvolle dag. Het helpt bij het loslaten van negatieve emoties en spanning. Je wordt er vrolijk en rustig van. Ook Peace & Calming wordt vaak ingezet om heerlijk te kunnen slapen. 

 

Heb jij ervaring met het gebruik van essentiële oliën? Welke olie of combinatie is jouw favoriet?

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar essentiële oliën of vraag je je af welke olie het beste bij jou en je gezin zou passen? Stuur dan vooral een mailtje naar Sjoukje via onlineopvoeden@happyhooggevoeligekids.nl. Zij helpt je graag verder.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355