5 Leuke manieren om de melktanden van je kind te bewaren

Rond de 5 à 6 jaar beginnen de meeste kinderen met het wisselen van de melktanden. Voor kinderen is dit vaak heel spannend en leuk. Maar wat doe je met de melktanden? Ik vond 5 toffe manieren om de melktanden van je kind te bewaren.

 

1. Tandenbeestje

Wij kregen zo'n tandenbeestje als kraamcadeautje en ik moet zeggen dat ik positief werd verrast. Ik vind ze heel schattig! Het is dus een dierenkop die je open kunt maken. In het bekje vind je 20 cirkels die zijn gevuld met een zachtblijvende was. Hier kun je de melktanden indrukken. Zo verhuist het melkgebit van je kind dus van zijn of haar mond naar het bekje van het tandenbeestje.

De tandenbeestjes van Made by TOF! kosten €22,95.

 

2. Sieraad

Je kunt ook een sieraad laten maken met een melktandje erin. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel sieraden die ik tegenkwam nogal luguber vind, maar ik vond dit kettinkje van Sieradensil wel lief en leuk. Deze ketting kost €49,-.

 

3. Houten tandendoosje

Deze kennen we allemaal toch? Blijft gewoon heel leuk als je het mij vraagt. Ik heb zelf ook zo'n houten tandendoosje met mijn melktandjes erin. Op mijn doosje staat een lieveheersbeestje, maar je kunt bijvoorbeeld ook de naam van je kind erin laten graveren. 

Houten tandendoosjes vind je in verschillende (web)winkels en prijzen variëren van €1,- tot €15,-.

 

4. Firsty Round tandendoosje

In dit kunststof tandendoosje vind je een schuimring met gaatjes waar de tanden precies in passen. Deze doosjes worden ontworpen en gemaakt in Nederland. Bijzonder aan deze doosjes is dat je een foto in het midden kunt plaatsen. Grappig om daar een foto in te doen van het moment dat je kind echt zo'n fietsenrekgebit heeft. Leuk voor later!

De doosjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kosten €10,95.

 

5. In een boekje

Ik heb vroeger een tijdje een pleegzusje gehad en toen ze een weekendje bij ons was, verloor ze een melktand. Deze moest natuurlijk goed en leuk bewaard worden zodat ze deze ook aan haar moeder kon laten zien. We hielden een dagboekje voor haar bij en mijn moeder kwam toen op het geniale idee om een paracetamol te pakken, de paracetamol uit de verpakking te drukken en de tand te stoppen op de plek waar de paracetamol zat. Het vierkantje is vervolgens vastgeniet in het boekje. De tand is hier uiteindelijk gewoon in blijven zitten, omdat het er zo leuk uitzag. Dus als je een speciaal boekje of een leuk fotoalbum voor je kind bijhoudt, kan het ook heel leuk zijn om de tand hierin te bewaren. In de verpakking van een paracetamol bijvoorbeeld.

 

Hoe bewaar jij de melktanden van je kind of hoe wil je ze gaan bewaren?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355