5 Tips voor als je even geen zin of energie hebt om je kind te vermaken

25 Dec 2019

We kennen allemaal wel die momenten dat je echt even geen zin hebt om duplo torens te bouwen, boekjes voor te lezen, samen koekjes te bakken of om vader en moedertje te spelen toch? Soms wil je gewoon even languit op de bank en kun je niet wachten tot het 19:00 is. Voor die momenten geef ik in dit artikel 5 tips. Als het goed is, vermaakt je kind zich dan prima en krijg jij een beetje van die welverdiende rust.

 

1. Nodig een vriend(in) met kind(eren) uit

Nodig een vriend of vriendin uit mét kinderen. Dan kunnen de kinderen heerlijk samen spelen en kunnen jullie gezellig bijkletsen op de bank onder het genot van een kop koffie of thee.

 

2. Ga naar een (binnen)speeltuin

Bezoek bij mooi weer een buitenspeeltuin en bij slecht weer een binnenspeeltuin. Je kind kan dan heerlijk spelen terwijl jij op een stoel of bankje een beetje toekijkt. Afhankelijk van de plek en leeftijd van je kind kun je misschien nog wel wat bladzijden lezen in een leuk boek of ongegeneerd door Instagram heen scrollen.

 

3. Bij opa en oma op bezoek

Ga lekker een ochtendje of middagje bij opa en oma op bezoek. Opa en oma kunnen dan jouw kind(eren) vermaken terwijl jij daar languit op de bank ploft. Win-win-win situatie!

 

4. Zorg voor nieuw speelgoed

Kinderen zijn altijd ineens heel geboeid als er nieuw speelgoed aanwezig is. En je hoeft echt niet meteen naar de speelgoedwinkel te rennen hoor. Maar heb je niet nog wat speelgoed op zolder liggen waar je kind al heel lang niet meer mee gespeeld heeft? Op heb je misschien nog wat oude dozen waar je kind een kasteel mee mag maken? Of mag je kind misschien met zijn/haar poppen spelen/wassen in de wasbak?

 

5. Televisie of bioscoop

Uiteindelijk kun je je kind natuurlijk ook altijd nog voor een schermpje zetten. Perfect voor situaties waarin er zelfs in je kleine teen geen energie meer te vinden is. Of voor situaties waarin je echt nog even wat moet doen voor je werk. Je kunt je kind natuurlijk ook meenemen naar de bioscoop. Dan kun je ook best een tijdje heerlijk onderuitgezakt chillen. En misschien zelfs even je ogen dichtdoen!

 

Wat doe jij als je echt even geen zin of energie hebt om je kind te vermaken?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355