5 Tips voor slapen in de hitte

21 Jun 2017

Wat een hitte deze dagen! Ik wil niet klagen, maar slapen in deze hitte is niet aan mij besteed. Ik doe geen oog dicht in onze bloedhete bovenwoning (met plat, zwart dak). Het is zelfs zo erg, dat wij afgelopen nacht op ons dakterras hebben geslapen! Ik kan me daarom goed voorstellen dat jouw kleine spruit ook niet in slaap komt met dit warme weer, dus ik zet 5 tips op een rijtje voor slapen in deze hitte.

 

 1. Houd overdag alles potdicht
  En dan bedoel ik ook echt alles! Doe de ramen, deuren, jaloezieën en gordijnen dicht! Als je ook nog zonwering hebt, laat je deze natuurlijk ook zakken. Heb je een mechanische ventilatie in huis? Schakel die dan ook uit. Als de zon onder is, doe je alles weer open. Alle deuren, ramen en de gordijnen. Dan betekent inderdaad dat je kindje met de gordijnen open zal slapen. Een klamboe is dan misschien geen overbodige luxe.

 2. Koude ventilatorlucht
  Een ventilator in een warm huis, pompt eigenlijk alleen maar warme lucht rond. Zet daarom flessen met bevroren water vlak voor de ventilator! Hierdoor koelt de lucht sterk af en voelt het een stuk frisser!

 3. Luchtige kleertjes
  Hier zal je vast aan gedacht hebben, maar toch is dit erg belangrijk! Laat je kindje lekker slapen in alleen een rompertje. Denk je dat de luier wel goed blijft zitten? Dan kun je die romper misschien ook nog wel weglaten. Als je kind een slaapzakje gewend is, kies dan voor een hele dunne. Is je kind een dekentje gewend? Kies dan voor alleen een dun lakentje.

 4. Kook buiten in plaats van binnen
  Ook al kook je natuurlijk nooit in de kinderkamer, warme lucht stijgt op. Produceer dus ook zo min mogelijk warmte. Ga lekker buiten barbecueën of eet een lekkere salade. Die aardappels komen volgende week wel weer!

 5. Denk aan de elektrische apparaten
  Je wasmachine, droger, vaatwasser, stofzuiger en strijkijzer produceren erg veel warmte! Wacht dus met het gebruiken van deze apparaten totdat je kindje lekker slaapt.

 

Wat is jouw gouden tip?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355