5x De jeuk van een muggenbeet bij je kind verzachten

27 May 2020

Het is bijna zomer! En dat betekent naast veel zon, ijsjes en slippers ook muggenbulten. De jeuk die muggenbulten je bezorgen is mega vervelend. In deze blogpost vind je 5 (natuurlijke) tips die je kunt gebruiken om de jeuk van een muggenbeet bij je kind (en bij jezelf) te verzachten. 

 

1. Een ijsblokje

De kou verdooft de plek licht wat ervoor zorgt dat je kind even geen jeuk ervaart. Het helpt ook meteen tegen de zwelling van wondjes. 

 

2. Citroen- of limoensap

Snijd een citroen of limoen in plakjes en leg een plakje op elke jeukende muggenbult van je kind. Het zure sap, verlicht de jeuk.

 

3. Zout

Meng wat zout met water en breng dit scrubachtige mengsel aan op de muggenbult. Laat het mengsel een paar minuten zitten en spoel het dan weg met water. 

 

4. Appelciderazijn

Breng wat azijn aan op een wattenschijfje of doekje en houd dit eventjes op de muggenbult van je kind. Zit je kind helemaal onder? Dan kun je je kind ook badderen in een bad met 1 tot 3 kopjes azijn (afhankelijk van de hoeveelheid water). Als de muggenbulten open zijn, zal het even prikken, maar tegen de jeuk zal het zeker helpen. 

 

Lees ook: Waarom muggen van zwangere vrouwen houden.

 

5. Aloë vera

Aloë vera (gel) zorgt voor verkoeling. En net als bij ijs verdoofd dat de jeuk. Het bevordert ook meteen de genezing van de huid als het een wondje is geworden door krabben.

 

Niet krabben

Krabben wil je eigenlijk voorkomen. Als je krabt, stroomt er namelijk meer bloed naar de bult en gaat de bult nog erger jeuken. Het is waarschijnlijk enorm moeilijk om je kind niet aan de muggenbult te laten krabben. Je zou er een pleister op kunnen plakken, maar afleiding bieden, werkt waarschijnlijk het beste. 

 

Kruisje zetten?

Een kruisje zetten helpt voor heel eventjes. Je vervangt de jeukprikkel tijdelijk door een pijnprikkel. Zodra de pijn wegtrekt, komt je jeuk minimaal net zo heftig terug.

 

Heeft jouw kind veel last van muggenbulten? Doe jij iets om die jeuk te verzachten? Wat dan?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355