5x Het favoriete speelgoed van mijn dreumes

25 May 2020

Ik krijg regelmatig de vraag wat het favoriete speelgoed is van Mees, mijn dreumes van 1,5 jaar. Snap ik helemaal, want zo doe je misschien wat ideeën op om aan te schaffen voor je eigen kind. In deze blogpost vind je zijn huidige top 5.

 

1. Pikler driehoek

Sinds een maand of 2 maakt Mees super veel gebruik van de Pikler driehoek. Hij staat op zijn kamertje en wordt momenteel vooral gebruikt als glijbaan. Mees klimt er aan de ene kant van de driehoek op en glijdt er dan, op zijn buik, aan de andere kant weer over de glijplank af. Ideaal als Ger en ik 's ochtends nog even bezig zijn met aankleden. 

 

2. Boekjes

Uuuuuuuuren per dag kan Mees boekjes 'lezen'. Hij gaat dan lekker zitten of liggen op zijn buik, bladert door verschillende boekjes en wijst van alles aan. Hij vindt het fantastisch om voorgelezen te worden en om samen door de boekjes te bladeren, maar ook alleen is dit één van zijn favoriete bezigheden. 

 

3. Loopfiets

We hebben 2 loopfietsjes (een kleine houten met 4 wielen en de 4-in-1 van Prénatal) en deze worden beiden intensief gebruikt. Zowel boven, beneden als buiten. Hij gaat er inmiddels behoorlijk hard op en gelukkig kan hij inmiddels ook goed sturen en omkeren. 

 

Lees ook: Waarom mijn voorkeur uitgaat naar open ended speelgoed.

 

4. Keukentje

We hebben dit keukentje van Bandits&Angels en dat was een hele goede aankoop. We hebben er houten groenten en fruit en wat metalen pannetjes bijgekocht bij de Hema en daarmee vermaakt Mees zich top. Hij doet eten in de pannetjes, houdt de pannen onder de kraan, draait aan de knoppen van de oven en komt vol trots naar ons toe gekropen om zijn 'gekookte eten' te laten 'proeven'.

 

5. Gereedschapskist

Ik denk dat als Mees maar 1 'ding' mocht houden om mee te spelen, hij de gereedschapskist zou kiezen. En dan bedoel ik niet zo'n speelgoed ding, maar gewoon een echte. Uiteraard passen we de inhoud altijd aan op Mees. Dus tangen, de priem, stanleymessen en andere scherpe voorwerpen gaan eruit en de grotere schroevendraaiers, de rolmaat, inbussleutels en ring- en steeksleutels blijven zitten. Hij gaat dan het hele huis en de hele tuin af om alles te 'repareren'. Ieder schroefje wordt even aangeraakt met een schroevendraaier en de rolmaat wordt 43562x uitgetrokken en opgerold.

 

Wat is het favoriete speelgoed van jouw dreumes?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355