5x Mijn favoriete (natuurlijke) zonnebrand voor kinderen

10 May 2019

Je vindt ze momenteel overal: zonnebrandproducten. Je kunt kiezen uit tientallen soorten: producten met een hoge SPF, met een lage SPF, dure varianten, goedkope varianten, sprays, varianten met een fysische filter en varianten met een chemische filter. Ik vond de zoektocht naar een goede zonnebrand voor Mees erg moeilijk en kan me voorstellen dat jullie de zoektocht naar een goede zonnebrand voor je kind ook erg moeilijk vonden. Daarom deel ik in dit artikel mijn bevindingen.

 

Fysische filter

Zonnebrand met een fysische filter wordt gemaakt met de natuurlijke mineralen zinkoxide en titaandioxide. Fysisch filters leggen een laagje op je huid waardoor je niet verbrandt. Zonnebrand met een 

chemische filter bestaat uit verschillende synthetische ingrediënten zoals oxybenzone. Het nadeel is dat deze synthetische ingrediënten in je huid trekken. De chemische filters komen dus in je bloed terecht (en bijvoorbeeld ook in je moedermelk). Mijn voorkeur gaat daarom uit naar zonnebrand met een fysische filter.

En weet je wat een bijkomend voordeel is? Omdat fysische filters een laagje op je huid leggen, werkt de zonnebrand meteen en hoef je niet een half uur te wachten totdat de zonnebrand is 'ingewerkt'.

 

Lees ook: Waarschuwing: tuinslang kan gevaarlijk zijn.

 

Werkt een natuurlijke zonnebrand net zo goed?

Ja gelukkig wel. Ze werken net zo goed. Wel hebben ze 2 nadelen: ze laten vaak een witte waas achter en bevatten soms nanodeeltjes. Die witte waas moeten we dan maar voor lief nemen en gelukkig worden steeds meer nanodeeltjes gecoat waardoor ze niet in de huid kunnen dringen. Er zijn tegenwoordig zelfs natuurlijke zonnebrandproducten zonder nanodeeltjes. Dat is wel even goed zoeken.

 

5x Zonnebrand met een fysische filter

 

 1. Attitude zonnebrandcrème SPF 30
  Deze zonnebrandcrème heeft uiteraard een fysische filter, bevat geen nano deeltjes en geen parfum. Een tube van 75 milliliter kost €23,53.

 2. Eco Cosmetics Baby&Kind Zonnebrandcrème SPF 45
  Deze zonnebrandcrème met factor 45 is helemaal natuurlijk en ook veganistisch. Hij bevat geen parabenen, minerale oliën, geen siliconen en geen nano deeltjes. Een flacon van 50 milliliter kost €21,99.

 3. Badger zonnebrandcrème SPF 30
  Deze zonnebrand bestaat uit slechts 5 ingrediënten, waarvan 98% biologisch. De zonnebrand is water en zweet bestendig voor ten minste 40 minuten. De verpakking is gemaakt van recyclebare, BPA vrije kunststof en de zonnebrand is niet op dieren getest. Een tube van 87 milliliter kost €39,90.

 4. Oh-Lief zonnebrandcrème SPF 30
  Ook weer een hele fijne natuurlijke zonnebrand. Het leuke aan deze zonnebrand is dat hij te koop is bij een stenen winkel die je in bijna iedere stad wel vindt: de Etos. Een tube van 100 milliliter kost €24,95.

 5. Skalaris zonnebrandcrème SPF 30
  En tenslotte de zonnebrand van Skalaris. Deze natuurlijke, biologische, vegan zonnebrandcrème is goed smeerbaar en laat geen witte waas achter. Een pompje van 150 milliliter kost €28,-. 

 

Zelf op zoek naar een zonnebrand met een fysische filter? Check dan even de ingrediëntenlijst. Je herkent een fysische filter aan de ingrediënten titaandioxide en zinkoxide.

 

Welke zonnebrand gebruik jij voor je kind(eren)?

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355