5x Toffe podcasts over de opvoeding van kinderen

28 Feb 2020

Podcasts zijn helemaal hip. En terecht wat mij betreft. Ideaal tijdens lange autoritten, tijdens het sporten of gewoon voor op de bank. Voor als je kind op bed ligt en je even geen zin hebt in de tv of in een boek. Ook over opvoeding zijn een heleboel podcasts te vinden. Een aantal steengoede, maar ook een aantal tenenkrommende. Bespaar jezelf de moeite om dat zelf te ontdekken. In deze blogpost vind je 5 toffe podcasts over de opvoeding van kinderen.

 

1. Opgejaagd

Dit is een podcast waarvan ik vind dat iedere ouder én iedere leerkracht hem zou moeten beluisteren. Jennifer Pettersson is opgegroeid in Zweden, maar woont nu al een hele lange tijd in Nederland. Ze heeft 2 jonge kinderen en een Nederlandse man. Ze verbaast zich over de manier waarom het schoolsysteem in Nederland geregeld is en gaat in deze podcast op onderzoek uit. Hoe goed is het Nederlandse systeem van kinderopvang en basisscholen? 

 

2. Praktijkvader Podcast

In deze podcast interviewt Jeroen de Jong professionals over hun vak en over hun ervaringen in het ouderschap. Denk hierbij aan ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, Sandii Zachte (oprichter en hoofdredacteur van Kiind) en Berthold Gunster van Omdenken. Dit is vooral een mooie podcast als je affiniteit hebt met attachment parenting (natuurlijk ouderschap).

 

3. Ik ken iemand die

Ik ken iemand die is een hele luchtige podcast. Een podcast waar je om kan lachen. Nynke de Jong gaat in gesprek met haar vrienden Alex, Hanneke, Anne en andere (ervarings-)experts om superhandige opvoedtips te ontfutselen. Ook delen ze iedere aflevering sterke 'Ik ken iemand die...' verhalen met elkaar. 

Deze podcast sluit dan weer niet helemaal aan bij attachment parenting, maar zorgt er wel voor dat je na iedere aflevering tevreden bent over jezelf en je opvoeding. Alles wordt lekker gerelativeerd.

 

4. Omdenken Podcast

Iedereen kent vast Omdenken wel. Onwijs verhelderend! In de Omdenken Podvast gaat Berthold Gunster met mensen in gesprek over hun problemen. Aan het eind van iedere aflevering is er een oplossing gevonden voor het probleem. Niet alle afleveringen gaan over opvoeding, maar een aantal wel!

 

Lees ook: Deze video over het ouderschap zet je aan het denken

 

5. Unruffled

Unruffled is de enige Engelstalige podcast uit dit rijtje. In deze podcast geeft Janet Landbury praktische en concrete adviezen voor dagelijkse opvoedingssituaties. Haar aanpak kenmerkt zich door respect voor het kind. Er wordt goed gekeken naar zijn of haar ontwikkeling, emoties en behoeften. Maar haar aanpak is absoluut niet grenzeloos. 

 

Luister jij wel eens naar podcasts? Ken jij nog toffe podcasts over de opvoeding van kinderen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355