6x De smerigste plekken waar kinderen komen

12 Jan 2020

Ben je stiekem ook wel benieuwd naar de 6 smerigste plekken waar kinderen (mee in aanraking) komen? Lees dan snel even door. Ik zette ze op een rijtje.

 

1. De wachtkamer

In de wachtkamer van de huisarts en de kinderarts komen heel veel kinderen. Heel veel zieke kinderen ook. En al die kinderen spelen daar met hetzelfde speelgoed, bijten er even op, niezen er even overheen of hoesten er even in. En dat speelgoed wordt echt niet een paar keer per dag grondig gepoetst...

 

2. Ballenbak

Het is zó leuk, maar ook zó smerig: de ballenbak. Er wordt volop in gespeeld door dreumesen, peuters en kleuters en bijna nooit schoongemaakt. Je vindt er etensresten, oude pleisters, haarelastiekjes en verloren speentjes. Daarnaast likken genoeg kinderen af en toe even aan een bal en wordt er ook veel in gehoest en gesnotterd. Het verbaast me dan ook niets dat een ballenbak meer bacteriën bevat dan een toiletbril.

 

3. Gootsteen

De gootsteen bevat duizend keer meer bacteriën dan de WC pot. Meer hoef ik er niet bij te vertellen denk ik...

 

4. Klaslokaal

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar klaslokalen zijn hele smerige plekken. Die vloer wordt nog wel eens gezogen en gedweild, maar er zijn genoeg materialen in een klaslokaal waarvan je blij mag zijn als ze 1 keer per jaar worden schoongemaakt met een doekje.

 

6. Autostoeltje

Ik dacht dat ik zo'n moeder zou worden die haar kind niet zou laten eten in de autostoel, omdat dat dan zo'n vieze bende wordt met heel veel kruimels en plakkerige plekjes. Mislukt! Onderzoekers aan de universiteit van Birmingham ontdekten dat op elke vierkante centimeter van het autostoeltje zich zo'n honderd bacteriën bevinden. 

 

6. Vloer

De vloer kan er wel schoon uitzien, maar als je hier regelmatig met je buiten schoenen overheen loopt, moet je behoorlijk vaak poetsen om deze écht schoon te houden. 

 

Lees ook: Ieuwl! Maak je badspeelgoed schoon!

 

Waarom dit allemaal niet erg is

Voordat je nu meteen in de stress schiet: vies worden is niet erg. Vies worden is zelfs goed voor het immuunsysteem. Bacteriën zijn je vijand niet. Integendeel.

Dus leg bovenstaande informatie maar gewoon weer naast je neer en geniet van een kop thee op de bank (in plaats van dat je nu hysterisch de vloer gaat dweilen).

 

Wat voor moeder ben jij? Zo'n moeder die iedere dag schoonmaakt met Dettol en altijd een voordeelpak snoetenpoetsers bij zich heeft of een moeder die zich he-le-maal niet druk kan maken om snottebellen en snoetjes met pindakaas?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355