6x Cadeautjes voor de juf of meester

14 Jun 2018

Het eind van het schooljaar is weer in zicht. Veel ouders willen de juf of meester dan bedanken voor de inzet van de leerkracht en alles wat hij of zij hun kind heeft geleerd door middel van een klein cadeautje. Het is wel zo leuk om met wat originelers aan te komen dan een doos Merci, dus vandaar dat ik de leukste cadeautjes op een rijtje heb gezet.

 

1. Aju paraplu

Dit is nou een cadeau wat ook nog super praktisch is: een paraplu! Je kunt een paraplu laten bedrukken of je kunt een leuke paraplu kopen en hier een kaartje met onder andere de tekst 'Aju Paraplu' aan vastknopen. 

 

2. Een plantje

Een plantje is altijd leuk. Plantjes gaan een stuk langer mee dan bossen bloemen en de juf of meester kan het plantje mee naar huis nemen óf volgend schooljaar verzorgen met de kinderen uit de klas. 
Je kunt ook kiezen voor een potje en zaadjes en een kaartje toevoegen met de tekst: 'Bedankt dat je me liet groeien'.

 

3. Mooie pennen in een houder

Als juf gebruik je heel wat pennen. Bijvoorbeeld voor het nakijken van werkjes. Het is dan ook leuk om wat fijne (gekleurde) pennen en eventueel een leuk pennenbakje of een leuke etui cadeau te doen. 

 

4. Knutselwerkjes!

Het gaat natuurlijk allemaal om het gebaar en het cadeautje hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ga lekker knutselen samen met je kind! Knutsel een fotolijstje (grote versierde rand karton om een foto van je kind heen plakken), knutsel een bosje bloemen, rijg een mooie ketting, knutsel een mooie slinger voor in de klas of laat de fantasie van je kind de vrije loop. 

 

5. (Gepersonaliseerde) fles wijn

De laatste weken van een schooljaar zijn flink aanpoten voor de juf of meester. Ze kunnen daarna dus vast wel een wijntje gebruiken. Je kunt gewoon een fles wijn in de winkel kopen of een fles wijn laten personaliseren. Een middenweg is zelf een fles wijn pimpen. Plak er een mooie spreuk op van bijvoorbeeld Loesje of Omdenken of een leuke foto van je kind. 

Tip: De Fortezza Dei Colli Chianti Classico Rerserva van de Lidl kost slechts €5,99 en is uitgeroepen tot 1 van de beste wijnen ter wereld!

 

6. Help een kind

Die juf krijgt waarschijnlijk al een hele lading cadeautjes. Waar zou je niet iets goeds doen met het geld? Ik weet zeker dat de juf dat kan waarderen. Je kunt bijvoorbeeld een donatie doen aan SOS kinderdorpen. Voor €10 krijgt een familiehuis een maand lang schoon water en voor €50 kan een kind een heel jaar naar de basisschool. Het is wel erg veel geld voor een cadeautje, dus misschien kun je het met een aantal ouders samen geven? Of met de hele klas?

 

Geef jij een cadeautje aan het eind van het schooljaar? Weet je al wat je dit jaar gaat geven?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355