7 Dingen waarvan ik nooit verwacht had dat ik ze zou doen

Je leven verandert behoorlijk na het krijgen van een kind. Ik ben nu pas 3 maanden moeder en ik doe nu al een aantal dingen waarvan ik nooit verwacht had dat ik ze zou doen. Ik zette er 7 op een rijtje en ben heel benieuwd of jij ze herkent en of jij nog aanvullingen hebt.

 

1. Mijn man 'papa' noemen

Ik roep regelmatig: "En wat vindt papa van jouw mooie nieuwe outfit?" Of: "Misschien wil papa jou nu wel even vasthouden?". Achterlijk eigenlijk he? Waarom vraag ik niet gewoon: "Hé Ger, wat vind jij van dit nieuwe pakje?" Of: "Hé schat? Wil jij na je lange dag werken even met Mees knuffelen?" Tja... Ik weet ook niet waarom ik dat doe.

 

2. Rondlopen met ondergespuugde kleren

Binnen een paar dagen was ik hier al aan gewend: de hele dag rondlopen met ondergespuugde kleren. Als ik elke keer dat mijn kleren vies zijn schone kleren aan zou trekken, zou ik wel heeeeel vaak moeten wassen. Of heel veel nieuwe kleren én een nieuwe kledingkast kopen.

 

3. 432672x per dag een speen in mijn mond stoppen

Mees is nog niet zo goed in het vasthouden van zijn speen en die speen valt dus regelmatig op de grond. Ik ben simpelweg te lui om de speen iedere keer af te wassen onder de kraan. Dus ja, dan stop ik 'm gewoon even in mijn mond...

 

4. Huis laten verslonzen

Ons huis was altijd schoon en opgeruimd. Echt waar. Dat zou je nu niet meer zeggen. Als ik 's avonds moet kiezen tussen vroeg naar bed gaan, gezellig doen met Ger of het huis opruimen, kun je je vast wel voorstellen dat de laatste optie niet mijn voorkeur heeft.

 

5. "Goed zo!" roepen bij een harde boer

Hoe harder de boer, hoe enthousiaster ik ben. En ik uit dit enthousiasme dan ook door "goed zo!" te roepen. Ook best belachelijk he? Maar ik vind het gewoon erg fijn dat de lucht uit het lijfje van mijn baby is. Na een goede boer voel je dat kleine lijfje weer lekker helemaal ontspannen.

 

6. Iemand aanmoedigen om te poepen

Ook zoiets geks. Ik zit soms bijna mee te persen. Waarom? Geen idee, want het is natuurlijk hartstikke zinloos. 

 

7. Zo hoog praten dat de ruiten bijna kapot springen

Roepen jullie ook op de hoogste toon die je uit je keel kunt krijgen: "Hi schatje! Heb je nog zo'n mooi lachje voor mama?" "Wat een mooie geluidjes kun jij maken zeg! Rarararara". Ik doe dat in ieder geval wel. Eerlijk he?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355