7 Geluksmomentjes tijdens mijn zwangerschap

22 Sep 2018

Soms vind ik zwanger zijn niet zo leuk, maar veel vaker vind ik zwanger zijn wel heel erg leuk! Vooral tijdens bepaalde momenten. Ik zette mijn 7 geluksmomentjes op een rijtje en ik ben heel benieuwd of jij dit ook zo ervaart of ervaarde.

 

1. Echo's

Echo's konden natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ik vind het zo leuk om naar onze kleine uk te kunnen kijken! Ik moet zeggen dat ik echo's nóg bijzonderder vond aan het begin van mijn zwangerschap, toen ik de baby nog niet voelde bewegen en schoppen. De meest bijzondere echo vond ik de geslachtsbepalingsecho. Ik heb hier echt naartoe geleefd en tijdens de echo eerst heel zenuwachtig en daarna met een big smile naar het scherm zitten kijken. 

 

2. Buik insmeren

Ik zal eerlijk opbiechten dat ik mijn huid niet altijd goed verzorg(de). Ik smeer niet iedere ochtend een dagcrème op mijn gezicht en aan een nachtcrème ben ik zelfs nog nooit begonnen. Maar mijn buik smeer ik trouw in! Tijdens het insmeren ben ik echt even bewust aan het genieten van mijn zwangerschap. Ik merk dat mijn huid hierdoor soepeler blijft, dat mijn buik minder jeukt en dat ik door mijn buik in te smeren ook contact kan maken met de baby. Ik masseer de Bio-Oil lekker in met draaiende bewegingen en meestal reageert de baby hier wel op met schopjes. De Bio-Oil smeert ook echt super fijn en ruikt heerlijk! Ik zou dan ook iedereen aanraden om een flesje Bio-Oil in huis te halen!

 

3. Schopjes
Dit is natuurlijk een inkoppertje: schopjes! Vanaf week 16 ging ik regelmatig heel geconcentreerd op bed liggen om te kijken of ik al schopjes voelde, maar helaas moest ik echt tot week 20 wachten tot ik zeker wist dat ik echt de baby voelde bewegen (en niet mijn darmen). Het wachten was het helemaal waard. Hoe chagrijnig ik ook ben, als ik de baby voel bewegen, verschijnt er altijd weer een lach op mijn gezicht. Ik weet bijna zeker dat ik dit straks onwijs ga missen!

 

4. Chocolade

Ook een inkoppertje misschien? Haha. Ik werd altijd al gelukkig van chocolade, maar mijn cravings lijken tijdens mijn zwangerschap wel sterker geworden. Ik heb nog meer zin in lekkere snacks zoals chocolade, maar ik geniet er ook nog meer van!

 

5. Babykleertjes kopen

Mijn man wordt er soms gek van, maar ik blijf het zó leuk vinden: babykleertjes kopen. Eigenlijk word ik al super blij van het kijken naar babykleertjes. Regelmatig ga ik even de rekken af bij de Hema of de Prenatal en ik vind het ook heerlijk om te staren naar de kleertjes die hier al gewassen en gestreken in de kast liggen. 

 

6. Zwangerschapszwemmen

Helaas heb ik dit geen hele lange periode kunnen doen, omdat het zwangerschapszwemmen stopte in de zomervakantie en dit daarna niet meer goed ging met mijn rug, maar een aantal weken lang heb ik hier onwijs van genoten. Wat is het fijn om je even geen opgeblazen nijlpaard te voelen, maar gewoon heerlijk soepel door het water te bewegen. Ook de warmte en het losmaken van al je spieren en gewrichten deden mij super goed. 

 

7. Extra ongedeerd middagdutje

Middagdutjes zijn heerlijk en als je zwanger bent, heb je hier een prima excuus voor. Niemand vindt je lui. Ze vinden zelfs dat je het hebt verdiend. En dat is natuurlijk ook zo. 

Ik vind het nu ook wel weer tijd voor een middagdutje. Slaap lekker!

 

Wat zijn of waren jouw geluksmomentjes tijdens je zwangerschap?

 

*Dit artikel is gesponsord.

De foto is gemaakt door Roosmarijn de Groot.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355